• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojan Marković najbolji fudbaler Srpske, povelja "Miljan Miljanić" posthumno Siniši Mihajloviću!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaler Laktaša dobio priznanje "Velimir Sombolac" za najboljeg fudbalera RS u 2022. godini, a legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović posthumno je dobio zlatnu povelju "Miljan Miljanić".

 Dan fudbala Bojan Marković najbolji fudbaler RS, priznanje za Sinišu Mihajlovića Izvor: Mondo/Slaven Petković

Tradicionalna manifestacija “Dan fudbala RS” u organizaciji FSRS i "Sportskog žurnala" održana je u utorak u Banskom dvoru u Banjaluci gdje su dodijeljene nagrade najboljim pojedincima u fudbalu RS za 2022. godinu.

Za najboljeg fudbalera Republike Srpske proglašen je Bojan Marković iz Laktaša, a nagradu mu je uručio Predrag Sarić, glavni urednik "Sportskog žurnala" zajedno sa članovima porodice Velimira Sombolca. Nominovani su bili još Miloš Aćimović iz Leotara i Srđan Mrzić iz Krupe.

Marković se tako pridružio dosadašnjim laureatima Branislavu Kruniću, tada igraču Borca (2011), Zoranu Kokotu iz Slavije (2012), Zoranu Nikiću iz Radnika (2013), igraču Podrinja iz Janje Davoru Arnautoviću (2014), Siniši Radoji (Rudar Prijedor, 2015), Marku Obradoviću (Radnik, 2016), Aleksandru Vukotiću (Krupa, 2017), Demiru Peci (Radnik, 2018), Stojanu Vranješu (Borac, 2019), Jovi Lukiću (Borac, 2020) i Aleksandru Vojnoviću (Borac, 2021).

"Izuzetna mi je čast što sam dobio nagradu, biće mi to sigurno motivacija za dalji rad. Prošlo je sedam godina od nagrade za najperspektivnijeg fudbalera Republike Srpske, to je valjda normalan slijed događaja. Prije svega zahvalan sam Fudbalskom savezu RS i kao što rekoh, velika je čast biti među nagrađenima", rekao je Marković.

Nagradu "Ilija Miljuš" za najboljeg trenera u 2022. godini drugu godinu zaredom otišla je u ruke Vladimira Ilića, šefa stručnog štaba Krupe, a u konkurenciji su bili još trener Sloge Meridian, Zoran Ćurguz i Miljan Bajić iz Laktaša.

Najprestižniju nagradu, zlatnu povelju “Miljan Miljanić” dobio je posthumno legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nagradu je primio Sinišin brat, Dražen Mihajlović, a uriučio mu je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić.

Nagradu za najperspektivnijeg igrača Republike Srpske, koja nosi naziv "Srđan Kačar", po tragično nastradalom igraču Borca i Partizana, dobio je Enver Kulašin. Pored njega, nominovani su bili Kristijan Penić (Krupa) I David Čavić (Leotar).

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Najbolji fudbalski radnik u 2022. godini je Miroslav Kršić, predsjednik Sloge Meridian, kome je uručeno priznanje "Ilija Pantelić", a nagradu za najboljeg sudiju, priznanje “Ratko Kragulj”, dobio je Damir Lazić iz Brčkog.

Nagrada za životno djelo “Dr Milan Jelić” pripala je Ranku Cvijiću iz Potkozarja.

Na manifestaciji “Dan fudbala RS” uručeno je i nekoliko specijalnih priznanja.

Zoran Avramović dobio je specijalno priznanje za afirmaciju fudbala u RS, dok je specijalno priznanje za unapređenje specijalnih paralelnih veza Srbije i RS dobio Boris Vrhovac.

Specijalno priznanje za unapređenje i očuvanje moralnih I profesionalnih vrijednosti sportskog novinarstva dobio je Lazo Bakmaz, sportski novinar iz Novog Sada.

Milorad Košarac, bivši direktor FK Slavija, dobitnik je specijalnog priznanja za očuvanje tradicije.

Specijalno priznanje "ambasador fudbala", nagradu "Mihailo Andrejević Andrejka" dobio je Ivan Ćurković, počasni predsjednik Partizana i proslavljeni golman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC