• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niste imali pojma da još igra, sad je završio karijeru: Čuveni napadač otišao u Paragvaj i Afriku, pa rekao DOSTA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije igranja za velikane, Emanuel Adebajor je u rodnom Togu završio fudbalsku karijeru.

 Emanuel Adebajor završio karijeru Izvor: Profimedia

Nekadašnji napadač Monaka, Arsenala, Mančester sitija, Totenhema, Real Madrida i Kristal Palasa Emanuel Adebajor završio je fudbalsku karijeru nakon 22 godine! On je posljednju sezonu odigrao u rodnom Togu za AC Semasi, a klubu se priključio 2021. godine, Sada je na svom instagram profilu potvrdio da je završio sa aktivnim igranjem. 

"Od uspona do padova, moja karijera profesionalnog sportiste je bila nevjerovatno putovanje. Hvala mojim navijačima što su bili uz mene u svakom trenutku. Osjećam uahvalnost zbog svega i uzbuđen sam zbog svega što slijedi", napisao je Adebajor, ali nije otkrio kakvi su mu naredni planovi niti da li imaju veze sa fudbalom. 

Adebajor je karijeru počeo u Mecu 2001. godine, a zatim je prešao u Monako odakle je otišao u Arsenal Poslije tri uspješne sezone među "tobdžijama" u velikom transferu koji mu navijači nikada nisu oprostili otišao je u Mančester siti. Nije se tu snašao, išao je na pozajmice u Real Madrid i Totenhem, a nakon toga je imao neuspješnu epizodu u Kristal Palasu. Proveo je dvije godine u Turskoj u Basakšehiru i Kajzeriju prije nego što je 2020. na iznenađenje svih otišao u Paragvaj da igra za Olimpiju. Na kraju je karijeru završio u rodnom Togu za čiju je reprezentaciju na 88 mečeva dao 32 gola.

Sa Togom je 2006. godine igrao Kup nacija i to nakon što je u kvalifikacijama postigao 11 golova, a tokom karijere se nekoliko puta povlačio iz nacionalnog tima. U karijeri ima finale Lige šampiona sa Monakom iz 2004. godine, finala FA kupa i Liga Kupa u Engleskoj i jedini trofej koji je osvojio je Kup Kralja 2011. sa Realom.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC