• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija - Litvanija kvalifikacije za EURO 2024 uživo prenos
 Srbija - Litvanija kvalifikacije za EURO 2024 uživo prenos

PIKSIJEVA SRBIJA OPET GAZI! Sa pola gasa na VRH, Tadić poveo "orlove" na Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala pobjedu na startu kvalifikacija.

 Srbija - Litvanija kvalifikacije za EURO 2024 uživo prenos Izvor: Kurir/Zorana Jetvić

Reprezentativci Srbije upisali su pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Na stadionu "Rajko Mitić" savladana je Litvanija (2:0), a centralna figura meča bio je kapiten Dušan Tadić. Najiskusniji igrač srpskog nacionalnog tima bio je strijelac u prvom i asistent u drugom dijelu meča, kada je gol gostiju pogodio Dušan Vlahović.

Bila je ovo rutinska pobjeda Srbije protiv rivala koji nije mogao ozbiljnije da ugrozi Vanje Milinković-Savića. Svega nekoliko poluprilika pred golom čuvara mreže Torina i sa druge strane nekoliko dobrih pokušaja srpskih ofanzivaca davali su jasne znake ko je mnogo kvalitetniji rival i veliki favorit u ovoj kvalifikacionoj grupi.

Litvanci su tek u finišu susreta pokazali zube, ali to je bilo baš daleko od ozbiljnih prilika. Srbija je rutinski stigla do pobjede na početku kvalifikacija i za tri dana će u Crnoj Gori igrati za "ovjeru" prvog mjesta. Rival će biti tim predvođen Stevanom Jovetićem i Stefanom Savićem, iskusnim fudbalerima koji su bili ključne figure i u pobjedi nad Bugarima u Razgradu.

22:45

Tabela!

22:38

KRAJ MEČA - 2:0!

Reprezentacija Srbije je golovima Dušana Tadića i Dušana Vlahovića savladala Litvaniju (2:0) i napravila prve korake ka Evropskom prvenstvu koje se 2024. godine igra u Nemačkoj. Naredni meč nacionalnog tima je za tri dana u Podgorici, protiv Crne Gore koja je minimalnim rezultatom stigla do pobede u Bugarskoj. Pogledajte detalje sa beogradskog meča:

22:25

81. minut - Izmjene Srbije!

Poslednje dve promene u reprezentaciji Srbije - umesto Živkovića i Mitrovića na terenu su Nikola Milenković i Dejan Joveljić.

Izvor: MN PRESS
22:21

77. minut - Černič!

Odlično je ofanzivac Litvanije prošao po levoj strani, zalomio je ka golu Srbije i sjajno šutirao, ali Vanja nogom interveniše i otklanja opasnost.

22:16

72. minut - Izmjene!

Umesto kapitena Tadića na teren će debitant Lazar Samardžić, a Lukića je u defanzivnijem delu veznog reda zamenio Ivan Ilić.

22:15

Slavlje Vlahovića!

Ovako je strelac drugog gola Dušan Vlahović proslavljao svoj pogodak protiv Litvanije:

22:10

65. minut - OFSAJD!

Postigao je gol Filip Kostić nakon maestralne asistencije Dušana Tadića, ali se u ranijoj fazi napada neki od srpskih igrača našao u nedozvoljenoj poziciji.

22:08

63. minut - Prva izmjena!

Umesto Dušana Vlahovića, strelca drugog gola, na terenu je Sergej Milinković-Savić. Sada će se i formacija našeg tima promeniti u 3-4-2-1, a Mitrović će ostati sam u napadu.

Izvor: MN PRESS
21:58

53. minut - GOL, Vlahović!

Nakon gola u prvom delu meča, kapiten Tadić beleži i asistenciju a ovog puta je strelac Dušan vlahović. Sjajna kombinacija Mitrovića, Tadića i Vlahovića rezultirala je pogotkom napadača Juventusa za 2:0!

21:56

52. minut - Opet Litvanci...

Još jedan prilično ozbiljan napad reprezentacije Litvanije, ali i dobra odbrana Vanje koji je na večerašnjem meču imao priliku da interveniše tek u nekoliko navrata.

21:50

46. mintu - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo susreta Srbije i Litvanije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

21:45

Za Sinišu!

Ovako je na početku meča odata počast Siniši Mihajloviću koji nas je nedavno napustio:

Minutom ćutanja odata je počast legendarnom fudbaleru.
Izvor: YouTube/Arena sport TV
21:35

POLUVRIJEME - 1:0!

Fudbalska reprezentacija Srbije na poluvremenu ima prednost protiv Litvanaca, a jedini gol u prvom delu meča postigao je kapiten Dušan Tadić. On je sjajno sačekao asistenciju Filipa Kostića i loptu sa manje od deset metara poslao u mrežu protivnika.

21:30

Pogledajte gol Tadića!

Ovako je kapiten pogodio protiv Litvanaca, u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo:

Prvi gol za reprezentaciju u novim kvalifikacijama.
Izvor: YouTube/Arena sport TV
21:23

34. minut - Grujić!

Prvo nekoliko majstorskih poteza Aleksandra Mitrovića koji je izborio korner, a zatim i detalj o kojem je moglo da se priča danima. Živković je probao sa distance, a Marko Grujić pokušao petom da sprovede njegov šut u gol - završilo se pogađanjem stative.

21:20

Slavlje srpskih fudbalera!

Ovako su reprezentativci Srbije proslavljali pogodak Dušana Tadića:

21:17

28. minut - Paulauskas!

Zapretila je i Litvanija. Prvi ozbiljan napad gostiju u Beogradu završio se udarcem napadača Paulauskasa, ali on nije bio precizan.

21:05

16. minut - GOL, Tadić!

Srbija vodi protiv Litvanije u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sjajno je po levoj strani prošao Filip Kostić, a kada je loptu vratio na sedam ili osam metara od gola pravo u noge Dušanu Tadiću, Litvancima nije bilo pomoći. Kapiten je prvi zatresao mrežu u novom ciklusu.

21:03

14. minut - Vlahović!

Prvi udarac u okvir gola Litvanaca uputio je Dušan Vlahović. Dobio je veoma tešku loptu, jedva je uspeo da je zadrži, a zatim slabo šutirao ka golu protivnika što je bio lak plen golmanu.

21:00

10. minut - Mirniji početak...

Srbija je na početku susreta preuzela terensku inicijativu, ali nije bilo velikih šansi za sada. Kao najbolji pokušaj našeg tima možemo izdvojiti centaršut Andrije Živković na drugu stativu i dugu loptu ka Dušanu Tadiću, koji nije uspeo da uđe u šansu.

20:49

1. minut - Počinjemo!

Srbija je krenula ka Evropskom prvenstvu! Srećno, "orlovi".

20:45

Minut ćutanja za Sinišu!

Na semaforu je bila posveta preminulom Siniši Mihajloviću, a igrači oba tima na centru su minut ćutali u čast legendarnog fudbalera. Zbog toga meč počinje sa nekoliko minuta kašnjenja.

20:35

Duge 24 godine!

Poslednji nastup naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu bio je još pod imenom Jugoslavija, a selektor Dragan Stojković tada je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio tim. Bilo je to davne 2000. godine, kada Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković, Ivan Ilić i Lazar Samardžić nisu bili rođeni!

20:20

Crnogorci pobijedili!

U našoj kvalifikacionoj grupi već je odigran jedan meč, a reprezentacije Crne Gore savladala je na gostovanju Bugare koje sa klupe predvodi Mladen Krstajić. Tim nekadašnjeg srpskog selektora bio je bolji u prvom delu meča, ali je ulaskom Stevana Jovetića izgubio tu prednost, a na kraju i meč. Fudbalski majstor koji je svojevremeno nosio dres Partizana proigrao je kompletnu ekipu - duplim pasom je izbacio u prostor Vladimira Jovovića, a on je pronašao Nikolu Krstovića za jedini gol na meču. Tako su dvojica bivših igrača Zvezde bili asistent i strelac na ovom meču.

20:05

Šetnja pred meč!

Reprezentativci Srbije osetili su teren na stadionu "Rajko Mitić". Ovako je izgledao njihov obilazak stadiona:

19:55

Rezervisti!

Srbija: Rajković, Rosić, Mladenović, Ilić, Radonjić, Joveljić, Stojić, Mašović, Samardžić, S. Milinković-Savić, Đuričić

Litvanija: Zubas, Paukste, Klimavičijus, Armalas, Sirgedas, Laukzemis, Novikovas, Slivka, Sirvis, Romanovskij, Upstas, Baravikas

19:40

Tradicija!

U poslednjih pet godina reprezentacije Srbije i Litvanije odigrale su četiri međusobna meča i na svakom je naša ekipa pobedila. U okviru Lige nacija bilo je 1:0 u Litvaniji i 4:1 u Srbiji, dok je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo naš tim u Beogradu ponovila taj rezultat (4:1), a zatim u Viljnusu pobedila 2:1. Pogledajte detalje sa beogradskog meča u Ligi Nacija:

19:20

SASTAVI!

Srbija: V. Milinković-Savić - Eraković, Gudelj, Pavlović - Živković, Grujić, Lukić, Kostić - Tadić - Vlahović, Mitrović

Litvanija: Bartkus - Lasickas, Gedvanis, Kažukolovas, Baneta - Šimkus - Černih, Golubickas, Gineitis, Jankauskas - Paulauskas

18:55

Očekivani sastav!

Iako je najavio iznenađenja, verujemo da će selektor Dragan Stojković poslati veoma jak tim na Litvance!

18:40

Sastav grupe!

Pored reprezentacije Srbije u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo nalaze se Mađarska, Crna Gora, Bugarska i Litvanija.

18:35

Dobro veče!

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na novom početku - Mundijal u Kataru je zaboravljen i sledeći cilj pred "orlovima" je plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Prva prepreka je Litvanija, protiv koje će izabranici Dragana Stojkovića Piksija igrati na stadionu "Rajko Mitić" od 20:45. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos.

UKRATKO

  • Srbija - Litvanija 2:0
  • Prvi u grupi!
  • Od 2000. bez EP
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milicaadamović@160com

Tooo srbijo moja ljubav moja naj lješa🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓

Najnovije