• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej pogodio, Rabio mu prekinuo slavlje, ali se na kraju raduje Lacio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srbin ponovo strijelac - i to u jednoj od najvećih utakmica Lacija ove sezone, koja je završena pobjedom Rimljana!

 Sergej Milinković Savić strijelac za Lacio protiv Juventusa Izvor: Profimedia

Sergej Milinković Savić dao je gol za Lacio u velikom derbiju protiv Juventusa na Olimpiku, koji je završen pobjedom nebesko-plavih.

Gubio je Lacio od "Stare dame" već dva puta ove sezone, u Seriji A i Kupu Italije, ali se konačno revanširao torinskom klubu koji je u Rim doputovao bez bolesnog Masimilijana Alegrija.

"Lacijali" su golovima Milinković-Savića i Zakanjija stigli do pobjede 2:1 kojom  su se učvrstili na drugoj poziciji na tabeli, sa pet bodova ispred vječitog rivala - Rome.

LACIO – JUVENTUS 2:1 (1:1)
/Milinković-Savić 38, Zakanji 53 - Rabio 42/

Sergej Milinković-Savić u 38. minutu dobio je duel sa vezistom gostiju Aleksom Sandrom, koji je tražio faul, ali je sudija uz pomoć VAR sobe ipak ostao pri odluci da gol važi. Primio je Srbin loptu u kaznenom prostoru, namjestio se i zatresao mrežu Vojćeha Ščensnog za velikih 1:0 na Olimpiku!

U prošlom kolu, Sergej je golčinom iz slobodnjaka ušao u istoriju Lacija kao najbolji inostrani strijelac sa 65 golova, a samo kolo kasnije popravio je taj učinak - u jednoj od odlučujućih bitaka u borbi za drugo mjesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Lacio je dočekao ovu utakmicu na drugoj poziciji, a Milinković-Savić je napao Juve od prvog minuta, stvorio nekoliko šansi, a onda je sačekao onu pravu i najbolju. Izborio se za prostor kraj Sandra koji je ipak prelako pao, pa je rutinski zatresao mrežu i izazvao eksploziju stadiona u Rimu.

Na žalost Lacija, Juventus je izjednačio na 1:1 poslije samo dva minuta igre, jer je Francuz Adrijan Rabio pogodio u gužvi poslije kornera, ubacivši loptu u gol sa manje od dva metra. Prštalo je na Olimpiku, a u napadu Torineza bio je i Dušan Vlahović, koji je na startu utakmice nakratko morao da napusti igru zbog povrede, jer mu je na nogu stao vezista Lacija Danilo Kataldi.

Izvor: TV Arena sport

 Bitku u Rimu ipak su dobili domaći i to pogotkom poslije samo osam minuta igre u drugom poluvremenu. 

Fudbaleri Lacija izveli su odličnu akciju koju je Luis Alberto "začinio" dodavanjem petom, a Matia Zakanji završio pogotkom u suprotni ugao za 2:1 i pobjedu u velikom derbiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC