• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović meta rasizma, Mihajlović je zbog toga htio da se tuče: Italijani su isto tako vrijeđali i Sinišu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaleri i fudbalski treneri posljednjih godina često na meti Italijana, koji im sa tribina skandiraju da su "Cigani".

 Mihajlović trpio rasističke uvrede kao Vlahović Izvor: Twitter/printscreen/@RaiNews/MN Press

Dušan Vlahović je majstorskim pogotkom potvrdio pobedu Jvuentusa protiv Atalante i tako na najbolji mogući način odgovorio na gnusne povike sa tribina! Vređali su navijači u Bergamu srpskog golgetera, bio je to još jedan u nizu rasističkih incidenata na italijanskim stadionima, a meta domaćih navijača sve češće su fudbaleri ili bivši fudbaleri sa naših prostora.

I dok trener Atalante Đanpjero Gasperini objašnjava kako nije bitno ko je Hrvat, Srbin ili Albanac jer je to sve isto, rasistički ispadi su sve češći. Prije samo nekoliko sedmica meta je bio Dejan Stanković kojeg je od napada navijača Rome branio Žoze Murinjo, a pokojni Siniša Mihajlović imao je užasnu scenu kada je prije četiri godine želio da gleda jednu fudbalsku utakmicu u Rimu.

Finale Kupa Italije 2019. godine igralo se na stadionu "Olimpiko" u Rimu, a Miha je želio da posmatra meč Lacija i Atalante. U klubu iz glavnog grada Italije proveo je čak šest sezona i odigrao blizu 200 utakmica, ali ni to nije bilo dovoljno da mu navijači pokažu poštovanje. Tadašnji trener Bolonje ispred stadiona je naišao na grupu navijača, od kojih mu je jedan dobacivao "Ciganine".

Temperamentni Mihajlović krenuo je ka navijaču u želji da rasprave situaciju, ali ga je policija zaustavila i usmjerila na drugu stranu. Veći incident je izbjegnut, ali je skrenuta pažnja na odvratan tretman koji fudbalski ljudi sa Balkana imaju u Italiji, bez obzira na to kolike su legende. Sličnu situaciju osjetio je na svojoj koži Vlahović, jer je vrijeđan bez razloga, a zatim i opomenut žutim kartonom zbog reakcije - isto kao Romelu Lukaku prije nekoliko sedmica.

Na kraju krajeva, koliko je situacija u italijanskom fudbalu ozbiljna pokazuje i ko se sve oglasio nakon ovog skandala. Reagovao je ministar sporta Italije, dok je predsjednik FIFA Đani Infantino zatražio od fudbalskih čelnika na Apeninima da izreknu žestoku kaznu jer ovo nije izolovan incident. Pogledajte gol Vlahovića:

Gol Dušana Vlahovića u finišu meča.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC