• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Borac objavio finansijske izvještaje: Plate na istom nivou, nema zarade od igrača, završili godinu u plusu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Klub iz Platonove ulice završio prošlu godinu u finansijskom plusu.

 FK Borac finansijski izvještaj 2022. godina Izvor: Mondo/Slaven Petković

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke objavio je finansijske izvještaje za prošlu godinu u kojima se vidi da je taj period završio u “plusu”.

Ukupni prihodi Borca iznosili su 5.816.860 KM, a rashodi 5.698.969 KM tako da je klub poslovao sa dobiti od 117.891 KM, navodi se u izvještaju.

Kada su u pitanju rashodi iz itvještaja se vidi da su troškovi za plate ostali otprilike na istom nivou kao I prošle godine. Troškovi plata, naknada plata I ostalih ličnih primanja iznose 1.299.637 KM dok su prošle godine iznosili 1.257.584 KM.

"Crveno-plavi" u prošloj godini nisu potrošili nijednu marku na menadžere i zastupnike igrača, navodi se u izvještaju na osnovu dostavljene izjave kluba.

Prema izvještajima koje je objavio FK Borac, tokom protekle godine klub nije prihodovao prodajom igrača, ali ni prodajom proizvoda, dok su najveći prihod “ostali poslovni prihodi” u iznosu od 4.465.780 KM.

U dijelu revizorskog izvještaja “Značajna neizvjesnost u vezi sa vremenski neograničenim poslovanjem” navodi se da Ukupna kratkoročna imovina Kluba na dan bilansa iznosila je 871.001 KM, dok su kratkoročne obaveze iskazane u visini od 10.365.993 KM.

Veći dio obaveza odnosi se na reprogram poreza i doprinosa iz prethodnih perioda. Ministarstvo finansija je donijelo Rješenje o reprogramu poreskih obaveza u iznosu od 4.343.303 KM što se odnosi na porez i doprinose na plate i druga oporeziva lična primanja.

Izvještaje poslovanja i rezivorski izvještaj možete da pročitate OVDJE.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ZA EVROPSKI BORAC

Dovesti jače sponzore, pojačati finansije, dovesti 3-4 stranca na nivou "večitih", koji su slobodni igrači, napraviti tim za klasu jači od svih u BiH, uzeti titulu i, počevši od kvalifikacija za LŠ, izboriti grupnu fazu makar u Ligi Konferencija.

Borik

Jeste, kad im je vlada uletila 2 miliona samo u jednom navratu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC