• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz FK Drina se žale na odluku Fudbalskog saveza RS: "To nema logike, svašta nam pada na pamet u ovom trenutku"

Autor Haris Krhalić

Odluka Fudbalskog saveza RS da Modriča zadrži prvoligaški status bez igranja baraža, izazvala je nezadovoljstvo kod čelnih ljudi Drine iz Zvornika. Predsjednik ovog klub Miodrag Jevtić prokomentarisao je ovu odluku za MONDO portal.

 Miodrag Jevtić FK Drina o odluci Fudbalskog saveza RS Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Završetak m:tel Prve lige Republike Srpske ove sezone bio je jako buran. I dok Krupa i dalje čega licencu za Premijer ligu BiH, Sloboda iz Novog Grada, nije dobila istu za Prvu ligu RS te će naredne sezone igrati u Drugoj ligi RS Zapad.

Izbacivanje Slobode iz prvoligaškog društva odrazilo se i na klubove koji su trebali igrati baraž za opstanak odnosno ulazak u Prvu ligu.

Po odluci Komiteta za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, utakmice baraža za popunu Prve lige RS između FK Modriča Alfa i FK BSK (Banjaluka) neće biti odigrane jer će Modričani zadržati status prvoligaša, dok će BSK kao drugopasirani tim drugoligaškog zapada, po teritorijalnoj pripadnosti, steći prvoligaški status.

FK Drina iz Zvornika i Velež iz Nevesinje, čine drugi par u baražu, te se bore za posljednje mjesto u Prvoj ligi RS.

Povodom ove odluke FSRS da Modriča zadrži status prvoligaša, iako su bili slabije plasirani na tabeli od Drine na kraju regularnog dijela sezone, oglasili su se upravo iz zvorničkog saopštenjem koje je dostavljeno i na adresu saveza.

„Zbog odluke koju ste donijeli o načinu plasiranja i opstanka klubova u Prvoj ligi RS, a koje je nepravedno i direktno ugrozila opstanak našeg kluba u eliti Srpske, prinuđeni smo da vas upozorimo da razmotrite predmetnu odluku. Ukoliko ne dozvolite da FK Drina zadrži svoje pravo na bodovnoj listi koje joj obezbjeđuje opstanak u Prvoj ligi RS, preduzećemo radikalne mjere u svrhu sprječavanja daljih nepravdi i loših kodeksa ponašanja prema nekim klubovima, a u korist drugi klubova“, navodi se u ovom saopštenju.

Izvor: FK Drina Zvornik

Tim povodom kontaktirali smo predsjednika Drine, Miodraga Jevtića koji je za MONDO prokomentarisao odluku FSRS.

Takva odluka nije ispravna, nema nikakvo uporište. Ekipa koja je bolje plasirana igra baraž za razliku od ekipe koja je slabije plasirana. Mi imamo 38 bodova, druga ekipa ima 33 – mi igramo baraž, a oni ne. Po meni je to van logike. Svašta nam pada na pamet, mi u ovom trenutku ne znamo šta možemo preduzeti, ali je sam potez nelogičan. Zašto bi mi igrali baraž, a slabije plasirana ekipa da ne igra“, rekao je predsjednik Drine Miodrag Jevtić za MONDO.

Odluka FSRS o sudbini Novljana i baražu bila je poznata 9. juna, dok je Drina prvu utakmicu baraža odigrala dan kasnije. Prema riječima Jevtića, odlučili su da odigraju ovaj meč zbog straha od kazne, u slučaju da to ne učine.

„To je čitava zbrka nastala oko toga svega. Mi smo zbunjeni. To je bilo tako haotično, našli smo se u nekoj zbrci. Bojali smo se ako ne odigramo utakmicu da će nas „šutnuti“ iz lige, nema pojma čega smo se sve bojali. Ove odluke sve treba preispitati, neću reći poništiti, preispitati na valjan način i uključiti pravne eksperte koji će da utvrde da li su ove odluke valjane. Nije zgodno ispasti iz lige, mi ćemo se vratiti ponovo u prvu, ali ne možemo tako lako preći preko toga. Mislim da to treba sve preispitati još jednom i uraditi na bolji način. Mi se zalažemo za pravedan način. Samo bih apelovao da se izvrši preispitivanje tih odluka. Griješi se i u većim stvarima, nema veze promijenimo odluke i idemo dalje“, zaključio je Jevtić razgovor za naš portal.

Podsjećamo, Velež je u prvoj utakmici savladao Drinu rezultatom 0:3, a revanš susret je na rasporedu sutra (14.06).

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Normalan

Xaxaxaxaxxa pa ovo nema ni u Zanzibaru!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC