• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk je "cilega života" bili - ovakav dres nikada nisu nosili!

Autor Dušan Ninković

Za novu sezonu pripremili su nešto potpuno drugačije - šareno i ekološki ispravno!

 Hajduk predstavio zeleni dres Izvor: YouTube/HNK Hajduk Split/Printscreen

Fudbaleri Hajduka iz Splita i u novu sezonu hrvatskog fudbala ulaze sa namerom da sruše Dinamo iz Zagreba i nakon skoro dvije decenije se okite šampionskom titulom. Cijeli grad živi za to - pitali smo čak i Gorana Ivaniševića da uporedi taj osjećaj i Novakove trofeje - a na Poljudu će se u narednom prvenstvu vidjeti i jedna novina. Neobičan zeleni dres biće treći izbor za Hajdukove prvotimce.

Kompanija koja već godinama proizvodi opremu za Hajduk iz Splita, ali i za beogradsku Crvenu zvezdu, napravila je neobičan potez i "Bile" obukla u zeleno. Razlog je fantastičan, pošto Splićani na ovaj način žele da skrenu pažnju ka ekologiji, odnosno zaštiti životne sredine. Pogledajte kako dres izgleda:

Hajduk ga je na društvenim mrežama najavio uz poruku "Dobrodošli u džunglu", zbog zelene boje koja bi mogla da podsjeti na egzotične predejle, ali je slogan cjelokupne kampanje mnogo bolji. "Za bolji svit, Hajduk Split" ime je akcije u okviru koje je dizajniran ovaj dres nastao reciklažom 13 plastičnih flaša od pola litre. Za svaki komad opreme uloži se baš toliko, a franucski proizvođač tamo čuva svijet oko nas.

"Nova garnitura dresa simbolizuje našu predanost tehnološkoj inovaciji, stilu i ekološkoj odgovornosti. Novi treći dres predstavlja simbol te ekološke svijesti, simbolizujući snagu i predanost Hajduka u stvaranju boljeg i ekološki održivog svijeta", navodi se na klupskim stranicama gdje je dres i predstavljen, a gdje je njegovo pojavljivanje izazvalo različite komentare.

Nova oprema hrvatskog kluba.
Izvor: YouTube/HNK Hajduk Split

Podsjećamo, Hajduk tokom gotovo čitave svoje istorije igra u karakterističnim bijelim dresovima, po čemu i nose nadimak. Na samom početku klub je nosio dresove koji su imali vertikalne plave ili crvene linije, ali je od 1914. godine bijela osnovna boja domaće garniture. Sa druge strane, crveno i plavo zauzimaju ogroman prostor na gostujućem dresu, dok se sa trećom garniturom kombinuje - sada je red na neobičnu nijansu zelene.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC