• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Željezničara najavio meč sa Dinamom: "Jedva čekamo Evropu, ne smijemo izgoriti u toj velikoj želji"

Autor Haris Krhalić

Nermin Bašić najavio je susret između Željezničara i Dinama iz Minska.

 Željezničar Dinamo Minsk najava utakmice Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Željezničar će sutra na Grbavici ugostiti ekipu Dinamo Minska, a tim povodom u Plavom salonu je održana konferencija za medije. Novinarima se obratio trener Željezničara Nermin Bašić, koji je istakao optimizam uoči zvaničnog otvaranja nove sezone za svoj klub.

"Jedva čekamo Evropu, četiri sedmice priprema, je li dovoljno, vidjećemo, fali nam još da budemo kondiciono na nivou, naš protivnik je odigrao 14 utakmica u ligi, jako puno trče, postigli su 34 gola, teško smo dobijali informacije jer su isključeni sa svih platformi, ali smo se jako dobro spremali. Četiri sedmice dobro radimo, predani su svi u svlačionici, dobra je atmosfera, da li ćemo to uspjeti krunisati sad odmah u Evropi, ne znam, ali sigurno da imamo želju da to napravimo", rekao je Bašić pa dodao:

"Ne smijemo izgoriti u toj velikoj želji i da igramo kao navijači, moramo biti disciplinovani tako da nekako tu sinergiju pokušamo sprovesti u djelo onako kako trebaš, da igraš na rezultat, da si hrabar, da si odvažan, ali moraš biti na top nivou taktički. Nadamo se prolasku dalje, ne bojimo se nikoga, ali igramo protiv ekipe koja je prije sedam-osam godina igrala Evropsku ligu. Vjerujem u svoje momke".

Bašić je otkrio kako u njegovom timu nema povrijeđenih igrača, ali da bi danas trebala biti riješena papirologija za dva pojačanja kako bi i oni mogli konkurisati za sutrašnji meč.

"Nemamo hvala Bogu povreda, to je nešto najljepše što se treneru može desiti - da bude bez povreda u pripremama. Nadamo se da ćemo u toku dana riješiti papirologiju za Ovčinu i Allysona kako bi bili spremni za sutrašnju utakmicu", poručio je Bašić, a prenosi Sport1.

Podsjećamo, utakmica između Željezničara i Dinama iz Minska u četvrtak od 20.30 na "Grbavici", a sarajevski tim će imati veliku podršku s obzirom da su ulaznice za ovaj meč rasprodane. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC