• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern predstavio pojačanje od 50 miliona evra: U Minhen iz Napulja stigao najbolji defanzivac Serije A!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon sjajne sezone, u kojoj je proglašen za najboljeg defanzivca Serije A, fudbaler iz Južne Koreje prešao je iz Napolija u redove bavarskog giganta.

 Kim Min-Đae Izvor: Twitter/fcbayerncampus/Screenshot

Bajern Minhen aktivirao je klauzulu i od Napolija kupio najboljeg defanzivca Serije A za sezonu 2022/23 - reprezentativca Južne Koreje Kima Min-đaea. Kim je potpisao petogodišnji ugovor, koji će ga vezati za Alijanc arenu do ljeta 2028. godine.

Zvanično saopštenje stiglo je od oba kluba u utorak po podne, iako je već nekoliko nedjelja bilo izvjesno da će se južnokorejski odbrambeni fudbaler preseliti iz Italije u Njemačku.

Kako prenose brojni mediji, izlazna klauzula aktivirana je još prošlog petka, a štoper je prošao medicinske testove u Južnoj Koreji. Morali su biti obavljeni tamo, jer je morao da se vrati u domovinu i obavi obaveznu vojnu službu.

Napoli je Kima Min-đaea kupio od Fenerbahčea prošlog ljeta za 17,5 miliona evra, ali su znali da postoji izlazna klauzula u njegovom ugovoru povezana sa prihodom kluba koji ga kupuje, koja je dostigla maksimum od 50 miliona evra.

Prvobitno je Mančester junajted bio favorit, ali Bajern iz Minhena ga je brzo ubijedio i ponudio mu je zaradu vrijednu navodno 10 miliona evra neto godišnje.

U svojoj debitantskoj sezoni u Italiji, Kim je pomogao Napoliju da osvoji "skudeto", prvi put u posljednjih 33 godine i takođe je proglašen za najboljeg defanzivca Serije A.

U saopštenju koje je objavio Bajern u utorak, Kim je rekao: "Bajern Minhen je san svakog fudbalera. Jedva čekam da doživim sve ono što me čeka u Minhenu. Za mene to znači novi početak, ovdje ću nastaviti da se razvijam. U razgovorima s klubom, od samog početka mi je bilo jasno koliko je veliko interesovanje. Moj prvi cilj je da igram mnogo utakmica. Pored toga, želim da osvojim što više titula."

Kim se već pridružio Bajernovom kampu u trening bazi, gdje traju pripreme Bavaraca za početak nove sezone.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC