• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAOS ZBOG PARTIZANOVOG NAPADAČA: Nismo ga pustili da ode, on samo hoće jedno

Autor Nikola Lalović

Mateus Saldanja je novi fudbaler Partizana, ali njegov dosadašnji klub Nefči iz Bakua se sa tim ne slaže.

 Nefči o transferu Mateusa Saldanje  Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Partizan je ozvaničio dolazak Mateusa Saldanje kao pojačanja u napadu za sljedeću sezonu, ali taj transfer izgleda nije prošao bez problema. Brazilac koji je bio na pozajmici u azerbejdžanskom Nefčiju iz Japana preselio se u Beograd, ali je prvobitno do januara trebalo da bude u Bakuu. 

Prošle sezone je bio najbolji igrač svog kluba, a samo dva dana pred duel sa sarajevskim Željezničarom u kvalifikacijama za Ligu konferencija on je napustio ekipu. Oglasio se azerbejdžanski klub nakon toga burnim saopštenjem. 

"Fudbaler koji je u posljednjem intervjuu izjavio da ima ugovor s Nefčijem i da će ostati u ekipi do kraja, zatražio je od uprave kluba dopuštenje da ode nakon ponude Partizana. Ipak, uprava kluba ga je više puta obavijestila da ne želi da ga pusti iz ekipe u trenutnoj situaciji, odnosno na početku sezone, nekoliko dana prije utakmica UEFA Lige konferencija. Uprkos svim ovim upozorenjima, Mateus Saldanja je iz raznih razloga proteklih dana izbjegavao da učestvuje na treninzima, te je neovlašteno propustio trening održan 24.07.2023".", navodi se u saopštenju kluba.

Dalje se navodi da je Saldanji "samo stalo do novca", te da takvog fudbalera u svom klubu ne žele.  

"Uprava je službeno obavijestila i njega i njegovog menadžera o takvim postupcima fudbalera. Navedeno je da Nefči, bez obzira na njihov identitet, neće nasilno zadržavati nikoga kome je materijalnost iznad svega, ko nije vezan za njegove boje, ko nije spreman da se bori se za dres. Stoga je odlučeno da se brazilski fudbaler izbaci iz tima. Onaj ko nije srcem uz Nefči ne treba da bude u Nefči. U klubu kao što je Nefči nema mjesta za fudbalera kojem je samo stalo do novca".

Ovaj 23-godišnjak je nakon igranja u Bahiji prešao u Japan gdje je nastupao za Džef junajted. Ova ekipa ga je pozajmljviala u Kinu, pa u Azerbejdžan, a sada Nefči naglašava da im on neće nedostajati. 

"Želimo da uverimo naše navijače da će uprkos činjenici da je Mateus Saldanja doveo naš tim u tešku situaciju nekoliko dana pre prve utakmice u UEFA Ligi konferencija, uprava i stručni štab kluba će pronaći najprihvatljiviji izlaz iz situacije. Trenutno se radi na ozbiljnom transferu kako bi se ojačala naša ofanzivna linija", stoji u saopštenju.

Za sada djeluje da u cijeloj ovoj drami neće biti problema za Partizan i da će crno-bijeli dobiti svoje pojačanje bez ikakvih komplikacija. Sam Nefči je u svom saopštenju naveo da je Partizan bio korektan i da ni u jednom momentu nisu prekršili pravila

"Treba napomenuti da se Partizan tokom cijelog procesa ponašao u okvirima pisanih i nepisanih pravila. Nemamo nikakve primjedbe na čelnike tima iz Beograda sa kojima imamo prijateljske odnose", navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
Igrači Partizana se zagrevaju
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC