• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KATASTROFA ZA HRVATE NA UEFA ŽRIJEBU! Sreća im okrenula leđa - čeka ih pakao u kvalifikacijama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svi predstavnici hrvatskog fudbala dobili izuzetno teške protivnike i praktično ostali sa minimalnim šansama da ispune ciljeve.

 Hrvatski klubovi nisu imali sreće na žrijebu Izvor: Profimedia

Održani su žrijebovi za sva tri UEFA takmičenja, pa timovi koji igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, Ligu Evrope ili Konferencijsku ligu sada zanju za kompletan put do grupne faze. Svoje protivnike dobili su i svi hrvatski predstavnici na međunarodnoj sceni i može se reći da niko od njih nije imao sreće! Iako su prethodnih dana Hrvati bili ushićeni jer su kvalifikacije ovog ljeta započeli sa svih šest pobjeda, sada je vrijeme da se zabrinu za nacionalni koeficijent.

Čini se da nijedan od hrvatskih predstavnika nema lak put do grupne faze! Pred Dinamom iz Zagreba su još dva kola kvalifikacija kako bi se domogao grupne faze Lige šampiona, dok će Hajduk iz Splita, Rijeka i Osijek imati po dvije prepreke na putu do Konferencijske lige. I dok Srbija ima tri zagarantovana mjesta u grupnim fazama, pa se čeka Partizanov uspjeh da brojka bude još veća, Hrvati bi mogli da ostanu sa samo jednim predstavnikom tokom jeseni!

Dinamo već sada ima obezbijeđenu grupnu fazu - vidjećemo u kom takmičenju, a Hajduk, Rijeka i Osijek paklen put do mečeva u trećem po snazi UEFA takmičenju.

HAJDUK SPLIT

Fudbaleri Hajduka imaju izuzetno težak zadatak u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu i zbog toga trenutno ne mogu da razmišljaju o posljednjoj prepreci pred grupnu fazu. Žrijeb je Splićane u trećoj rundi spojio sa PAOK-om, a u tom dvomeču nemaju ulogu favorita. Grčki tim je u tu rundu ušao kao nosilac, a to je bio i na žrijebu koji je održan u ponedjeljak, pa bi Hajduk lakši posao imao u plej-ofu jer bi preuzeo koeficijent. 

Ukoliko naprave senzaciju i eliminišu Grke, fudbaleri Hajduka će u posljednjem kolu igrati protiv boljeg iz dvomeča Rozenborga i Hartsa. Imajući u vidu imena protivnika koja su bila u opticaju, Hajduk iz Splita je na tom žrijebu dobro prošao i sad "samo" treba da eliminiše PAOK. 

RIJEKA

Sa druge strane, preostala dva hrvatska predstavnika su prošla katastrofalno! Rijeka će u trećem kolu igrati protiv Torshavna sa Farskih Ostrva, a ukoliko eliminiše njih - što se očekuje - čeka ih pakleni zadatak! Protivnik u posljednjem kolu kvalifikacija biće im Lil, jedan od najboljih timova Francuske.

Prethodnu sezonu Lil je završio na petoj poziciji u Francuskoj, a grupna faza Lige Evrope izmakla im je samo za jedan bod. I to je jasan pokazatelj da Rijeka nije imala sreće i da će joj biti nevjerovatno teško da se domogne grupne faze u Konferencijskoj ligi.

OSIJEK

Ubjedljivo najteži posao u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu ima Osijek! Tim koji domaće mečeve igra na tek izgrađenom stadionu Pampas prvo mora da eliminiše turskog predstavnika Adanju Demispor, a zatim da prođe još težeg rivala na putu do grupne faze!

Potencijalni protivnik timu iz Osijeka biće poraženi u dvomeču Olimpijakosa i Genka! Pobjednik tog meča biće rival Čukaričkom u plej-ofu za Ligu Evrope, dok će i poraženi stići da odigra dvomeč u regionu. Onaj ko izgubi u dvomeču posjetiće Slavoniju, gdje će protiv hrvatskog predstavnika imati ulogu favorita.

DINAMO ZAGREB

Za kraj, tu je i aktuelni šampion zemlje koji već ima obezbijeđenu grupnu fazu u Evropi. Dinamo iz Zagreba će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv atinskog AEK-a, koji je osvojio šampionsku titulu u Grčkoj. Ukoliko bude bolji u tom dvomeču rival u plej-ofu će mu biti Antverpen, novi šampion Belgije. 

Sa druge strane, ukoliko Grci izbace Dinamo, Zagrepčani se sele u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope. Tamo im je potencijalni rival oporaženi iz dvomeča Kopenhagena i Sparte, što su hrvatski mediji označili kao najteži mogući žrijeb za svog šampiona. Stiče se utisak da će Dinamu u bilo kojem od ta tri dvomeča biti izuzetno teško da stigne do pobjede!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC