• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Sabah - Partizan uživo prenos Arena sport Konferencijska liga kvalifikacije
 Sabah - Partizan uživo prenos Arena sport Konferencijska liga kvalifikacije

PARTIZAN SE RASPAO U AZERBEJDŽANU! Umjesto sabaha vidio šejtana - ovako NE MOŽE u grupu!

Fudbaleri Partizana poraženi su na evropskoj premijeri protiv Sabaha (2:0) i u revanšu će u Humskoj morati da jure rezultat.

 Sabah - Partizan uživo prenos Arena sport Konferencijska liga kvalifikacije Izvor: MN PRESS

Katastrofalan početak evropske sezone za Partizan. Crno-bijeli su na premijeri poraženi od Sabaha (2:0) u Azerbejdžanu i u revanš meču koji je na programu narednog četvrtka imaće nevjerovatno težak zadatak da se domognu četvrtog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Dva gola koja su postignuta između 70. i 74. godine napravila su ogroman problem Partizanu, a možda čak ne oslikavaju ni pravu sliku iz predgrađa Bakua. Djeluje da je Sabah imao još prilika za postizanje golova - Jovanović je odbranio penal i još nekoliko dobrih prilika, obrukao se Vinsent Til kada je promašio zicer, a Partizan je baš rijetko prijetio...

Nije uspjela ideja Igora Duljaja da Aldo Kalulu bude veza veznog reda i napada i to iz veoma jednostavnog razloga - omaleni fudbaler nije postojao! Nijedan konkretan potez i nikakav učinak u napadu uticali su na to da se potpuno poništi partija Kristijana Belića i Frenka Kanutea, koji su koliko-toliko držali pod kontrolom sredinu terena dok su bili na terenu. Zanimljivo, obojica su izašli iz igre u 66. minutu, a osam minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0.

Izmjene su oslabile Partizan defanzivno, a gotovo ništa mu nisu donijele defanzivno. Sem malo lucidnosti koju je unio najveći majstor u timu Bibars Natho, crno-bijeli u Azerbejdžanu nisu pokazali ništa. U Humskoj će, narednog četvrtka, morati sve!

19:57

KRAJ MEČA - 2:0!

Azerbejdžanski Sabah pobedio je Partizan (2:0) na evropskoj premijeri. U roku od samo četiri minuta crno-beli su dva puta kapitulirali, zbog čega će imati pakleno težak zadatak u revanšu narednog četvrtka.

19:51

90. minut - JOŠ 6 MINUTA!

Ima čemu da se nada Partizan u nadoknadi, vremena je sasvim dovoljno za gol, ali... Da li crno-beli imaju snage za postizanje pogotka koji bi mnogo olakšao posao pred revanš?

19:48

Drugi gol Sabaha!

A ovako je Isajev duplirao prednost tima iz Azerbejdžana:

Drugi gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:47

Prvi gol Sabaha!

Pogledajte kako je Bojan Letić pogodio protiv Partizana:

Prvi gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:44

84. minut - Poslednja izmena!

Igor Duljaj na teren šalje novog napadača. Umesto Saldanje, na terenu je Nemanja Nikolić, povratnik u tim iz Humske.

19:35

74. minut - GOL, Isajev!

Partizan je u ogromnim problemima u predgrađu Bakua, pošto Sabah postiže drugi gol u roku od četiri minuta i to nakon što je Jovanović odbranio penal. Isajev je strelac drugog pogotka, nakon što Til nije zakačio loptu koju mu je saigrač centrirao.

19:30

70. minut - GOL, Letić!

Partizan, iapk, gubi u Azerbejdžanu. Bojan Letić je strelac i to baš nakon kornera koji je Sabah dobio nakon što je Jovanović odbranio penal! 

Izvor: MN PRESS

19:29

69. minut - LOPTA NE LAŽE!

Jovanović je pročitao nameru izvođača i odbranio je udarac sa bele tačke Isajeva.

19:28

68. minut - PENAL ZA SABAH!

Veliki problem za Partizan, glavni arbitar pokazuje na belu tačku nakon što Severina nije bio oprezan u duelu sa Letićem.

19:26

66. minut - Trostruka izmena!

Igor Duljaj je rešio da promeni mnoge stvari u svom timu. Aranđel Stojković, Aleksandar Šćekić i Danilo Pantić su na terenu! Van igre su Filipović, Belić i Kanute.

19:22

62. minut - Saldanja!

Najbolja šansa na meču za Partizan! Prvi put da su prebacili težište igre pred gol Sabaha i odmah je bilo panike - Antić je centrirao sa leve strane, a Saldanja sačekao loptu na petercu i nije uspeo da je zahvati na pravi način. Šteta...

19:18

58. minut - Izmena!

Menja i Murat Gusajev, promena je u napadu. Umesto Apea šansu u poslednjih pola sata i nešto malo više dobija gruzijski fudbaler Davit Volkov, koji je svojevremeno proveo šest meseci u Zemunu, a za to vreme odigrao jedan meč i postigao jedan gol.

19:16

55. minut - Izmena!

Umesto Kalulua na terenu je sada Bibars Natho. To je prva izmena Igora Duljaja.

Izvor: MN PRESS

19:14

53. minut - Margarita!

Krilni napadač Sbaha fantastično je zalomio na desnoj strani, namestio se na udarac i gađao dalji ugao, ali još jednom Jovanović na visini zadatka.

19:11

50. minut - Žuti karton!

Kristijan je opomenut zbog faula na sredini terena, kada je zaustavio Frenka Kanutea. Sada su opomenuta dvojica fudbalera, po jedan igrač u oba tima jer je Kristijan Belić još u četvrtom minutu dobio žuti karton.

19:09

48. minut - Nurijev!

Velika greška Kalulua na sredini terena, a zatim i ogromna šansa za Sabah! Predugo je kroz kazneni prostor driblao Nurijev, propustio je nekoliko dobrih prilika da šutne i na kraju je njegov pokušaj izblokirao Svetozar Marković.

19:05

46. minut - Nastavljamo!

Nije bilo promena na poluvremenu, pa isti fudbaleri počinju i drugi deo meča u Azerbejdžanu.

18:50

POLUVREME - 0:0!

Nije ovo bilo sjajno poluvreme Partizana i tim Igora Dulja moraće mnogo bolje u nastavku meča. Ipak, crno-beli imaju dobar rezultat - jednom se obrukao Vinsent Til, dva puta se istakao Aleksandar Jovanović, a u nekoliko navrata su igrači Sabaha propustili da materijalizuju sve što je Bojan Letić stvorio po levoj strani.

U prvom deu meča nije bilo golova, a nadamo se da će srpski predstavnik u nastavku naći put do mreže domaćeg tima.

18:49

45+3. minut - KAKVE PRILIKE!

Prvo Nurijev, a zatim i Kristijan pokušavali su da promene rezultat u samom finišu prvog dela meča i nije im uspelo. Aleksandar Jovanović je dva puta fantastično reagovao i sprečio gol Sabaha!

18:46

45. minut - Još 3 minuta!

Glavni arbitar je pokazao koliko će se još igrati u prvom delu meča.

18:36

35. minut - Mora bolje Partizan!

Sada je već utakmica ušla u fazu u kojoj crno-beli moraju da se oslobode pritiska i prenesu težište igre pred gol rivala. U dosadašnjem toku meča Sabah je imao bolje prilike i bio bliži postizanju gola.

18:28

27. minut - NEMA GOLA!

Nigerijac Ape uspeo je da ubaci loptu u gol Partizana, ali ništa nije bilo regularno prilikom tog prekršaja. Prvo se našao u ofsajdu i to gotovo dva metra, a zatim se poslužio i rukom prilikom prijema lopte. Sudije su primetile to, pa gol nije priznat.

18:25

23. minut - Prekid!

Ostao je da leži na travi Aldo Kalulu i zbog toga je u ovom trenutku prekid koji obojica trenera koriste da podele savete, dok igrači u pauzi uzimaju vodu. Tačno je polovina prvog dela meča, a jedan od najzapaženijih igrača na terenu je Bojan Letić, koji odlično igra po levoj strani za Sabah. Nekadašnji fudbaler Radničkog iz Niša poslao je nekoliko upotrebljivih centaršuteva i napravio nekoliko dobrih prodora.

18:19

18. minut - Til!

Vezni fudbaler Vinsent Til najzapaženiji je akter meča u Azerbejdžanu. Ovog puta je sa ivice kaznenog prostora šutirao pravo u Aleksandra Jovanovića, koji nije imao problema da ukroti taj pokušaj.

18:16

15. minut - Severina!

Saldanja je fantastično proigrao Severinu, koji je iskoristio brzinu i pobegao svima u odbrani Sabaha, ali... Prva Partizanova pretnja nije se završila ni udarcem ka golu, jer su igrači azerbejdžanskog tima uspeli da otklone opasnost.

18:09

8. minut - Til!

Malopre je probao sa distance, a ovog puta se Luksemburžanin obrukao sa peterca. Sjajno je Bojan Letić prošao po levoj strani i ubacio loptu na drugu stativu, a tamo je upravo Vinsent Til natrčao na nju i šutirao visoko preko gola.

18:05

4. minut - Belić!

Defanzivni vezni Partizana napravio je nepotreban prekršaj na ivici kaznenog prostora i iznervirao glavnog arbitra, koji mu odmah pokazuje žuti karton. Kristijan Belić će morati da bude oprezan u nastavku meča.

18:04

3. minut - Til!

Reprezentativac Luksemburga oprobao je udarac sa dvadesetak metara i nije pogodio okvir gola. Ipak, jasno je da Sabah želi brzo da dođe do prednosti, pošto su od prvog minuta izvršili pritisak.

18:01

1. minut - Meč je počeo!

Partizane, srećno u Evropi!

17:50

Naredni protivnik!

Ukoliko ekipa Partizana večeras i narednog četvrtka bude bolja od predstavnika Azerbejdžana, čeka je još jedna prepreka na putu do grupne faze Konferencijske lige. Protivnik u poslednjem kolu kvalifikacija biće rumunski FCSB (nekada Steaua) ili Nordšjeland iz Danske.

17:35

Partizan protiv Azerbejdžanaca!

Sabah prvi put u klupskoj istoriji igra na međunarodnoj sceni, pa do sada nije bilo prilike da odmere snage sa Partizanom, ali crno-beli imaju iskustva sa timovima iz Azerbejdžana. Do sada je tim iz Humske dva puta igrao dvomeče protiv Nefčija i jednom protiv Intera iz Bakua, a na tih šest susreta nema poraz.

Protiv Intera iz Bakua Partizan je odmerio snage u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2008/09. Tada su Žuka i Dijara doneli pobedu (2:0), a gol Miloša Bogunovića remi (1:1) protiv predstavnika Azerbejdžana. Usledili su okršaji protiv Nefčija u grupnoj fazi Lige Evrope tokom sezone 2012/13 i dva remija - na jednom meču nije bilo pogodaka, a na drugom je za crno-bele strelac bio Aleksandar Mitrović.

Treći okršaj protiv predstavnika Azerbejdžana doneo je dve Partizanove pobede - autogolovi Denisa i Junuzadea, uz pogodak Petra Grbića pogurali su crno-bele do pobede (3:2), da bi Petar Škuletić bio dvostruki strelac (2:1) u drugom trijumfu. Sa mečeva Partizana i Nefčija pamti se "okršaj" Aleksandra Mitrovića i golmana Saše Stamenkovića.

Detalj sa utakmice Partizan - Nefči, septembar 2012. godine. Aleksandar Mitrović i Saša Stamenković u verbalnom duelu
Izvor: MN Press/arhiva

17:20

Rezervisti!

Sabah: Samigulin, Mehbalijev, Dašdamirov, Sejidov, Mutalimov, Volkov, Alekperov, Nurijev, Džafarov, Alaskarov

Partizan: Stevanović, Stojković, Saničanin, Natho, Šehović, Baždar, Šćekić, Nikolić, Trifunović, Mirčetić, Stjepanović, Pantić

17:05

Sastav Partizana!

Kao što je MONDO najavio u tekstu veče pred meča, Partizan će susret u Azerbejdžanu počeo sa dvojicom napadača, uz napomenu da će Aldo Kalulu početi nešto defanzivnije, između veznog reda i Mateuša Saldanje. Novajlija iz Francuske se svojim kvalitetima idealno dopunjuje sa gorostasnim napadačem koji je prethodnu sezonu proveo baš u Azerbejdžanu i nosio dres Nefčija, pa bi njih dvojica trebalo da budu najjači aduti crno-belih večeras.

16:55

SASTAVI!

Sabah: Imanov - Sejdijev, Hahudi, Čakla, Letić - Kristijan, Isajev - Margarita, V. Til, Nurlijev - Ape

Partizan: Jovanović - Filipović, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Severina, Kalulu, Menig - Saldanja

Izvor: MN PRESS

16:52

Očekivani sastav Partizana!

Trener Igor Duljaj imao je nekoliko dilema pred prvi evropski meč u sezoni - pre svega na mestu desnog beka, ali i u samom napadu. Pitanje je da li će tim iz Humske krenuti sa dvojicom napadača ili će Bibars Natho od prvog minuta na teren. Ovo je očekivani tim!

16:30

Partizan na početku sezone!

Crno-beli su remizirali protiv TSC u Bačkoj Topoli (3:3) i savladali Vojvodinu u Novom Sadu (2:0), što je bio trijumf koji je navijačima dao dovoljnu dozu optimizma!

16:20

Protivnik Partizana!

Fudbalski klub Sabah osnovan je u septembru 2017. godine i već u prvoj sezoni izborio je plasman u elitni rang, iako je debitantski nastup u drugoj ligi završio na petoj poziciji. Četiri bolje plasirana tima nisu obezbedili licence za najviši fudbalski rang, što je Sabah iskoristio i odmah se našao u društvu najboljih.

U šrethodnoj sezoni zauzeli su drugo mesto u prvenstvu, što je najveći uspeh u kratkoj istoriji kluba, a ovog leta igraju prve međunarodne mečeve. U dvomeču drugog kola kvalifikacija izbacili su RFS iz Letonije pobedama u oba meča!

Dres ovog kluba u prošlosti su nosili srpski fudbaleri Saša Stamenković, Filip Ivanović, Miloš Bosančić i Petar Škuletić, kao i Marko Dević koji je na međunarodnom nivou nastupao za Ukrajinu. Trenutno je u ekipi Sabaha Bojan Letić, fudbaler iz Brčkog, koji je u srpskom fudbalu bio član Radničkog iz Niša.

16:05

Dobar dan!

Počinje Partizanova evropska avantura! Ove sezone crno-beli, kao četvrtoplasirani tim Superlige u prošloj sezoni, kvalifikacije za Evropu počinju u trećem kolu i to u Konferencijskoj ligi. Prvi protivnik je Sabah iz Azerbejdžana, a od 18:00 sati igraće se meč u predgrađu Bakua.

UKRATKO

  • Sabah - Partizan 2:0
  • Težak poraz crno-belih
  • Revanš sledećeg četvrtka
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije