• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotov transfer koji je posvađao velikane! Oboren rekord Engleske, Jirgen Klop će pobjesniti!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bolan udarac za Liverpul i Jirgena Klopa.

 Mozes Kaisedo prelazi u Čelsi Izvor: Profimedia

Evkadorac Mozes Kaisedo nastavlja karijeru u Čelsiju, koji ga je kupio za 133 miliona evra, što je novi britanski rekord u visini obeštećenja! Iako je defanzivni vezista mjesecima pregovarao sa londonskim klubom, Liverpul je prije tri dana pokušao da ga dovede za čak 128 miliona, ali to se nije dogodilo. Čak je i Jirgen Klop, menadžer Liverpula, potvrdio da je dogovor njegovog kluba i Brajtona napravljen, ali igrač nije završio kod njega.

"Mogu da potvrdim da je dogovor sa klubom ostvaren, šta god to značilo. Želimo tog igrača i vidjećemo", rekao je Nijemac u petak, dva dana prije današnjeg derbija baš protiv Čelsija (1:1). Poslije utakmice je ipak priznao poraz u ovim pregovorima. "Menadžeri Čelsija uglavnom dobijaju ono što žele", rekao je Nijemac poslije meča na Stamford Bridžu.

I tom potvrdom, najavljeno je da će Ekvadorac ipak kod Maurisija Poketina, menadžera tima koji praktično tri konstantne promjene od kada je Amerikanca Tod Boli preuzeo klub prošle godine. U skladu sa praksom njegovih saradnika, Kaisedo će potpisati ugovor na čak osam godina, uz mogućnost da bude produžen za još godinu, do 2032.

Izvor: Profimedia/COLORSPORT / Ashley Western

Nije iznenađenje to da je i dosadašnji rekord "držao" Čelsi, kada je kupio početkom godine Argentinca Enca Fernandeza (22) iz Benfike za 121 milion evra. Čelsi je ovog lijeta potrošio 207 miliona za kupovinu niza igrača - napadača Lajpciga Kristofera Nkunkua (25 godina) za 60 miliona, štopera Monaka Aksela Disadija (25) za 45 miliona, centarfora Viljareala Nikolasa Džeksona (22) za 37, defanzivnog veziste Reda Leslija Ugočkvua (19) za 27, golmana Brajtona Roberta Sančeza (25) za 23 miliona, Brazilca Anhela (18) iz Santosa za 15 miliona...

Tod Boli je prošle trošio triput više, pa je na dolaske igrača dao čak 611 milion evra! Pored Fernandezovog dolaska iz Benfike, platio je Lesteru 80 miliona evra za štopera Veslija Fofanu (21), ofanzivac Šahtjora Mihajlo Mudrik (22) došao je za 70 milio,el evi bek Brajtona Mark Kukurela (24) za 65 miliona...   

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC