• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predobar za drugu ligu, nedovoljno dobar za prvu - zaista? Ovako se Englezi opraštaju od Aleksandra Mitrovića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srbin je ostavio dubok trag na Ostrvu. Ovaj tekst je ispraćaj Engleza srpskom napadaču.

 Oproštaj od Aleksandra Mitrovića tekst Copa90 Izvor: Profimedia

Srpski golgeter Aleksandar Mitrović (28) preselio se u Saudijsku Arabiju, tamo počeo da daje golove i definitivno ostavio za sobom svoju englesku epizodu. U tu zemlju prvi put je stigao 2015, kada je obukao dres Njukasla, a 2018. je napravio potez karijere, kada je prihvatio da ode na pozajmicu u Fulam. U tom timu je postao legenda i najbolji napadač u istoriji, a ovog ljeta je razdužio opremu na Krejven Kotidžu uz bojkot obaveza, jer ga klub nije iz prve pustio u Aziju.

Ipak, sada kada se rastanak dogodio više nije bitno kakav je bio kraj, već šta je Mitar sve uradio na Ostrvu. A uradio je toliko da će ga dugo, dugo pamtiti. Za dva tamošnja tima odigrao je ukupno 278 utakmica, dao 128 golova (čak 111 za Fulam!) i dva puta bio "Zlatna kopačka" druge lige (Čempionšipa), a 2022. je dobio i priznanje za najboljeg igrača tog engleskog ranga.

Ovako se engleski medij "COPA90" oprostio od Aleksandra Mitrovića - emotivnom objavom u kojoj je pokušao da sabere sve što je rekorder srpske reprezentacije postigao u toj zemlji za sve ove godine.

"'Predobar za Čempionšip, nedovoljno dobar za prvu ligu'. Etiketa koja koja je pratila Aleksandra Mitrovića kao paranoični štoper. I dok se vjerovatno još nije ni raspakovao u Rijadu, sigurno je reći da je tu debatu završio i poslao na spavanje".

"Partizanov Mitro je bio sav u aciji. Isto se odnosi i na nišandžiju koji je Brisel učinio svojim lovištem tokom godina u Anderlehtu. Ali nešto u toj magli nad rijekom Tajn (koja protiče kroz Njukasl) koja je učinila da se Mitar klati umjesto da igra valcer na najvećoj sceni. Čak i udobnost na Krejven Kotižu (stadionu Fulama) nije mogla da ga odmah učvrsti".

"Dva finala plej-ofa za plasman u Premijer ligu išle su rame uz rame sa epizodama anti-klimaksa u Premijer ligi. I kako stati na rep tome? Naravno, tako što odigraš sezonu u kojoj oboriš rekord u broju postignutih golova u Čempionšipu i rutinski dovedeš ekipu u gornji dio, čime ućutkaš one koje sumnjaju".

"Pokazao si da si perfektna mešavina stare i nove škole. Kao rimejk nekog klasika iz osamdesetih godina koji ne odjekne kao bomba na blagajnama. Nezgodan na malom prostoru, oštar u vazduhu. Balerina i zver. Završavaš prvi put, drugi put, svaki put. Daš dva gola u utakmici prvog kola Premijer lige protiv Liverpula, pa onda slaviš gol kao Luka Toni kod zastavice za korner. Daš gol Totenhemu "kiflom", gurneš je u gol protiv Mančester junajteda i daš dovoljno golova da pokažeš da si i dalje ekspert za završnice"

"Sačuvaćemo krunisanje rečima da te 'Ulice neće zaboraviti'. Ali najbolji iz Srbije može da napusti engleske obale visoko podignutog čela. Ovo je za tebe, Mitro".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC