• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Igmana tvrde: Zeba reagovao na Kovačevićeve psovke uže porodice propraćene hvatanjem za genitalije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Ne postoji sukob s navijačima Željezničara! Nedolično ponašanje predsjednika Željezničara narušava dobre odnose dva kluba!", saopštili su iz premijerligaša iz Konjica.

 Saopštenje FK Igman Konjic o isključenju Zajka Zebe protiv Željezničara Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pred kraj jučerašnje utakmice Željeznićar - Igman, u kojoj su Sarajlije do trijumfa stigle u finišu meča, crveni karton zaradio je sportski direktor gostiju iz Konjica, Zajko Zeba, nekadašnji fudbaler i kapiten kluba sa "Grbavice".

O svemu se oglasio Igman saopštenjem za javnost, kojim je demantovao medijske napise da je posrijedi "obračun s navijačima".

"Sportski radnici, novinari ali i šira javnost upoznati su da već godinama postoji izgrađen prijateljski, partnerski odnos između FK Željezničar i Konjica u kojem se i menadžment i igrači i navijači Željezničara osjećaju kao kod kuće. Ulaskom Igmana u Premijer ligu BiH takvi odnosi nastavili su se graditi kroz fer i sportsko nadmetanje dva kulba na terenu. U tom duhu sportski kolektiv FK Igman će se nastaviti odnositi prema Željezničaru skrećući pažnju javnosti da se isključivo zbog ponašanja pojedinaca u posljednje vrijeme govori o 'tenzijama između dva kluba'.

Koristeći i ovu priliku da igračima Željezničara čestitamo na jučerašnjoj pobjedi u isto vrijeme želimo osuditi nekorektno i nesportsko ponašanje predsjednika FK Željezničara Edisa Kovačevića koji već treću utakmicu za redom upućuje neprimjerene poruke prema FK Igman. Na vulgarne psovke i vrijeđanje upućeno od strane Kovačevića klupi FK Igman tokom jučerašnje utakmice reagovao je sportski direktor Igmana Zajko Zeba. Ne treba podsjećati kakvu reputaciju Željezničar ima širom BiH i regije ali i da u Konjicu uživa ogromnu navijačku podršku, s toga je Zeba na Kovačevićeve psovke uže porodice propraćene hvatanjem za genitalije reagovao impulsivno smatrajući da to ne doliči jednom predsjedniku Željezničara niti da to zaslužuju gosti iz Konjica. Da je riječ o osobi bez osnovnog bontonskog držanja uvjerili smo se i nakon pretposljednje utakmice kada je odbio da se rukuje s upravom FK Igman.

Imajući u vidu prethodno navedeno, smatramo obaveznim upoznati javnost da nema 'obračuna s navijačima' nego da postoje pojedinci koji nedoličnim ponašanjem štete ugledu prije svega samom Željezničaru ali i narušavaju dobre odnese dva kluba.

Iskreno se nadamo da nećemo ponovo svjedočiti događanjima koja će bacati sjenke na lijep sportski događaj, posebno ne na dobru igru kojom fudbaleri Igmana hrabro i odvažno potvrđuju da su dosadašnji favoriti za osvajanje prvenstva dobili ozbiljnog protivnika u Premijer ligi BiH!", navodi se u saopštenju kluba iz Konjica.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC