• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Zvezde "pecnuo" Ronalda: Ja sam ovdje došao zbog novca, a on?!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji krilni napadač Crvene zvezde Srđan Spiridonović ne razumije odluku Kristijana Ronalda.

 srđan spiridonović o saudijskoj arabiji  Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Spiridonović jedan je od igrača koji su u prethodnom periodu evropski fudbal zamijenili azijskim - on je kao i mnogobrojne kolege odlučio da prihvati ponudu iz Saudijske Arabije i da karijeru nastavi u toj zemlji. Nakon samo nekoliko mjeseci u Žalgirisu bivši mladi reprezentativac Austrije potpisao je ugovor sa drugoligaškom ekipom Hadžer, a sada je otkrio i detalje iz svoje karijere u Arabiji.

U opširnom intervjuu koji je dao objasnio je razloge zbog kojih je prihvatio ponudu tešku oko pola miliona evra na godišnjem nivou, a usput je pecnuo i Kristijana Ronalda, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, koji je prelaskom u Saudijsku Arabiju najavio velike transfere evropskih zvezda u klubove iz te zemlje.

"Ako hoćete da unovčite svoju karijeru, ovo je pravo mjesto", ističe Spiridonović u razgovoru za austrijski nedjeljnik "Profil" i dodaje:

"Ovdje je drugačiji mentalitet. Mnogo je zabrana, kao što su, na primjer, ispijanje alkohola i šetanje pod ruku sa ženom na ulici. Mada, upoznati ženu ovdje je svakako teško, a i mislim da ne bi trebalo rizikovati. Postoji mnogo pravila i sva su stroga, ali svi bi došli ovdje jer ne žele da kasnije brinu o svojoj budućnosti. Kritičari svašta prićaju, ali ne bi pritekli u pomoć onome ko se nađe u problemu i bez novca nakon karijere. Ja razumijem svakoga ko ode negdje da bi olakšao život sebi i porodici. Bili smo veoma siromašni i u suštini nismo imali ništa. Zato sam želio bolji život za sebe i svoju porodicu. Morao sam da napustim svoj dom i godinama se brinem sam za sebe. Morate biti mentalno veoma jaki da biste uspjeli. Imao sam mnogo prepreka na putu. Ja sam normalan i prizeman dječak, ali ako osjećam da se prema meni nepravedno postupa, neću to progutati. Mnogi ljudi nisu mogli da se nose sa mojom direktnom i iskrenom prirodom. Da sam na vrijeme bio usmjeravan kako treba moj put bi sigurno bio drugačiji."

Dio dosadašnje zarade od fudbala uložio je u nekretnine, a kada govori o Saudijskoj Arabiji samo mu jedno nije jasno! "Da sam na mjestu Kristijana Ronalda, ne bih došao ovdje. Toliko je novca zaradio, a želi još. Ja to ne razumijem", čudi se Spiridonović.

Za razliku od Kristijana Ronalda koji se sa porodicom dobro snašao u Aziji, ali i nekih drugih zvijezda koje na društvenim mrežama hvale Saudijsku Arabiju, bivši krilni napadač Crvene zvezde ima i jedan problem. On je navikao na drugačiji stil života, na brze automobile, lijepe devojke i izlaske, a bez svega toga malo mu je dosadno...

"Najveće uzbuđenje koje sam imao je kada mi je jedno veče neko zazvonio na vrata. Otvorio sam i ispred je stajao čovjek koji je govorio na arapskom. Vjerovatno je došao zbog garnišne koja je pala na pod, ali ne mogu da tvrdim, nisam ga razumio ni riječ", zaključio je "Spidi" u razgovoru za austrijske medije.

Podsjećamo, Srđan Spiridonović je dijete srpskih iseljenika u Austriju, a fudbalski se školovao u Rapidu i Austriji iz Beča. U dresu Austrije dobio je priliku i u seniorskom fudbalu, a zatim su se nizali klubovi poput Vićence, Mesine, Admire, Panioniosa, Pogon Šćećina, Crvene zvezde, Genčerbirligija, Atromitosa i Žalgirisa iz Kaunasa. U dresu Crvene zvezde odigrao je 24 meča uz četiri postignuta pogotka, pet asistencija i jednu osvojenu titulu. Tokom tog perioda u Beogradu je bio prepoznatljiv po luksuznim automobilima, a ovako izgleda jedan od njegovih ljubimaca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC