• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok na Grbavici u 92. minutu: "Zmajići" poveli, ali nisu izdržali - Francuska u nadoknadi stigla do pobjede!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mlada reprezentacija BIH povela protiv vršnjaka iz Francuske, ali je poražena golom Arnoa Kalimuenda u 92. minutu

 U21 BIH - Francuska kvalifikacije za EURO Izvor: FS BiH

Selekcija BIH do 21 godine nastavila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo duelom protiv Francuza, a ekipa Igora Jankovića upisala je novi poraz, treći u nizu.

Francuska je slavila na Grbavici 2:1, ali poslije prave drame, pošto je do trijumfa stigla nakon preokreta, i to u drugom minutu sudijske nadoknade.

Izabranici Igora Jankovića poveli su preko Bristrića,  Čerki se pobrinuo da Francuzi izjednače u prvom poluvremenu, a onda je Arno Kalimuendo u 92. minutu slomio odbranu bh. tima koja je svo vrijeme odolijevala francuskim napadima

BIH - Francuska 1:2 (1:1)
/Bristrić 28 - čerki 32, Kalimuendo 90+2/

Poslije dva uvodna poraza u kvalifikacijama "zmajići" žele da poprave utisak, međutim, Francuska je favorit iako se igra u Sarajevu, a to je pokazala i u prvih 45 minuta.

Duel na Grbavici počeo je prilikom Sildilije koji je poslije gužve sa nekih šest, sedam metara šutirao preko gola.

Uzvratili su "zmajići" u 11. minutu preko Muharemovića, koji je uspio da šutirao poslije obacivanja iz slobodnog udarca, ali je lopta završila preko gola.

Izabranici proslavljenog fudbalera Tijerija Anrija imali su kontrolu u prvom poluvremenu, pa se mnogo više igralo pred golom Muhameda Šahinovića.

Golman Sarajeva u 20. minutu nije morao ipak da interveniše pošto je Barkola nakon izgubljene lopte i prodora u šesnaesterac šutirao u spoljni dio mreže.

Tri minute kasnije sjevnula je kontra selekcije BIH, ali je David Čavić upropastio odličnu priliku u situaciji praktično “3 na 1”. Imao je fudbaler Borca i lijevo i desno saigrače koji su krenuli u kontru, ali je odlučio da šutira bukvalno sa centra i učinio je to katastrofalno lose – lopta je po zemlji došla do golmana gostiju.
Nakon nove šanse Barkole koji je šutirao preko gola šok na Grbavici.

Bašić je oduezo loptu pred svojim šesnaestercem, a zatim poslao odličan pas za Bristrića koji je izdržao duel sa Jorom i šutirao, a nakon odbrane francuskog golmana odbijenu loptu poslao u mrežu za vođstvo BIH – 1:0.

Prednost "zmajića" je međutim trajala svega četiri minute. Francuzi su uz malo sreće stigli do lopte na lijevom krilu, Merlin je ubacio za Čerkija koji pogađa mrežu Šahinovića – 1:1.

Mogao je isti igrač tri minute kasnije da udvostruči vođstvo svog tima, šutirao je sa 20-ak metara, ali je srećom lopta zakačila nekog od bh. defanzivaca i završila u korneru.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Joro, kada je šutirao glavom poslije centaršuta sa lijeve strane, ali je poslao loptu visoko preko gola.

I drugo poluvrijeme pripalo je Francuzima koji su konstantno napadali i potpuno kontrolisali meč, ali je i odbrana BIH bila na nivou.

Skoro 20 minuta trebalo je Francuzima da naprave konkretnu šansu, a Šahinović je dobro reagovao i odbranio pokušaj Čerkija sa distance.

U 75. minutu pokušao je Vahi, međutim, to odlazi preko gola.

Pet minuta kasnije Akliuše je iskoristio uspavanost ne samo odbrane, već i dobrog dijela bh. tima, pa se praktično ušetao na 10 metara od gola, ali mu je u odsudnom trenutku pobjegla lopta i završila u rukama Šahinovića, koji šezdesetak sekundi kasnije brani pokušaj Duea.

Minut prije kraja Sučić je pokušao glavom, ali neprecizno poslije jednog kornera, a onda kada se mislilo da će "zmajići" nekako odoliti, šok na Grbavici.

Tel se ubacio u šesnaesterac po desnoj strani,a  onda uputio snažan centaršut u peterac za Kalimuenda koji pogađa za pobjedu Francuske 2:1.

Francuska je tako stigla do druge pobjede u dva odigrana meča i prva je na tabeli Grupe H, dok je BIH na samom začelju sa tri poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC