• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenje navijača u Osijeku i Vukovaru! Isplivao snimak transparenta koji bi Hrvatsku mogao puno da košta! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

U toku je hapšenje navijača koji su učestvovali u incidentu uoči utakmice hrvatske reprezentacije sa Turskom u Osijeku.

 hapšenje hrvatskih navijača u osijeku i vukovaru Izvor: Tiktok/dnevnikhr/Screenshot

U nedelju ujutru u Hrvatskoj je sprovedena akcija hapšenja huligana koji su u osiječkoj "Opus Areni" napravili incident koji bi mogao skupo da košta hrvatsku selekciju. Povod za hapšenje dogodio se u četvrtak, uoči utakmice za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo kada je tim Zlatka Dalića dočekao tursku reprezentaciju na novom stadionu Osijeka, koji je završen pobjedom gostiju 0:1.

Isplivao je snimak kako jedan od huligana prilazi stadionu sa transparentom gdje je nacrtano slovo "U", mirno kači transparent na ogradu, nakon čega to slika i vraća se istim putem kojim je došao. Sve se desilo nekoliko dana pred utakmicu. Istraga još traje, policija detaljno istražuje ovaj slučaj, a do sada je deset privedenih lica iz Osijeka i Vukovara.

Još jedan incident desio se na samoj utakmici kada je nekolicina navijača pjevala ustaške pjesme, zbog čega bi "vatreni" mogli da budu kažnjeni, a ukoliko ova kazna stupi na snagu, prijete im prazne tribine na Maksimiru na utakmici protiv Jermenije uoči nastavka kvalifiakcija za EURO 2024.

@dnevnikhrHrvatska reprezentacija mogla bi zaključiti kvalifikacije za Euro pred praznim Maksimirom. Na sinoćnjoj utakmici navijanje za svaku osudu, uz ustaške budnice i sramotno skandiranje. Nekoliko dana uoči utakmice, pokušaj sabotaže. Dnevnik Nove TV u ekskluzivnom je posjedu snimke gdje se vidi kako nepoznati počinitelj pokušava na stadion izvjesiti slovo U.#dnevnikhr♬ original sound - DNEVNIK.hr

"Njihova namjera je najgora moguća. Nema se šta na javnom mjestu, pogotovo na utakmici Hrvatske, pjevati ustaške pjesme. Zar nema reprezentacija dovoljno lijepih pjesama? Mi u 2023. ponavljamo i dalje takvu priču… To rade ljudi koji žele zlo reprezentaciji. Naravno da će policija istražiti ko je to radio", rekao je u subotu hrvatski premijer Andrej Plenković o dešavanjima na utakmici.

U međuvremenu, oglasio se i Fudbalski savez Hrvatske (HNS), istakavši da je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv hrvatske kuće fudbala, a nakon prijave FARE (Football Against Racism in Europe, op.a.).

Ova organizacija, navodi se na sajtu HNS-a, nije imala predstavnika na utakmici u Osijeku, ali je primio spoljni izvještaj o incidentima, potkrijepljen izvještajima iz hrvatskih medija o pjevanju ustaške pjesme te rasističkim povicima od strane dijela hrvatskih navijača.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC