• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuz oblači dres Hrvatske!?

Autor Milutin Vujičić

Hrvatskoj je potrebna "svježa krv" i čini se da bi zato Zlatko Dalić mogao da pozove fudbalera koji blista u Francuskoj.

 Hrvati zovu Francuza u reprezentaciju Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske doživjela je dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sada joj "visi" plasman na završni turnir, tako da je Zlatko Dalić preuzeo odgovornost i spreman je da napravi promjene pred ključne utakmice za "vatrene". Već je obećao da će pozvati neke nove fudbalere, a čini se da je najviše potrebno "krvi" u veznom redu koji nije djelovao ni približno moćno kao nekada.

Prema informacijama hrvatskih medija, Dalić čak razmišlja da pozove i francuskog fudbalera Adrijena Tomasona. U pitanju je igrač francuskog vicešampiona Lansa koji još nije igrao za "prvu domovinu", pa bi zato mogao za drugu, naravno pod uslovom da Dalić procijeni da vrijedi.

Tomason je potomak oca Francuza, inače švedskih korijena, odnosno majke Hrvatice i posjeduje i hrvatski pasoš. U intervjuu za francuski RTL već je otkrio da bi volio da obuče dres "vatrenih", pošto u Francuskoj i bolji igrači još čekaju poziv Dešana.

"Moj deda, mamin otac, naučio me da igram fudbal. On i te kako voli sport, a baš zbog njega postao sam fudbaler. Kada bih morao da biram između Francuske i Hrvatske, jasno da bih izabrao Francusku, ali pristao bih da zaigram i za Hrvatsku, ako naravno uopšte budem u njihovim planovima", rekao je prije godinu i po dana Tomason, od kada je stigao i u Lans i privukao veću pažnju na sebe.

Ove sezone odigrao je deset mečeva za Lans u svim takmičenjima i postigao je gol protiv Arsenala za pobjedu u Ligi šampiona (2:1). Prethodno je igrao za Evijan, Van, Nant i Strazbur.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC