• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener RB Lajpciga dobio poklon od prijatelja iz Partizana pred duel protiv Crvene zvezde

Autor Milutin Vujičić

Marko Roze gaji dobre odnose sa jednim partizanovcem.

 Trener Lajpciga dobio poklon iz Partizana pred Crvenu zvezdu Izvor: Roger Petzsche / imago sportfotodienst / Profimedia

Crvena zvezda u srijedu (21.00) igra možda i najvažniju utakmicu grupne faze Lige šampiona u gostima protiv Red Bul Lajpciga, a dobro poznaje trenera koji vodi "bikove". U pitanju je Marko Roze koga je Zvezda upoznala još 2018. u plej-ofu kvalifikacija za elitno takmičenje kada je vodio Salcburg, a koji se u intervjuu za "Frankfurter algemajnte cajtung" nije previše dotakao Zvezde. Preciznije, nije uopšte govorio o svom narednom protivniku.

Ono što je zanimljivo je da je novinar Sebastijan Stir, koji ga je intervjuisao, primijetio da se na ormariću u Rozeovoj kancelariji nalazi paket iz Beograda. "Prijatelj iz Partizana želi mu puno sreće protiv Crvene zvezde, njegovog narednog rivala u Ligi šampiona", piše novinar i poručuje da Roze nije želio da otkriva ni identitet prijatelja, a ni sadržaj paketa. Štaviše, odmah je prekinuo razgovor na ovu temu zanimljivim zaključkom: "U fudbalu pokloni postoje samo terena", nasmijao se trener Roze koji je tokom igračkih dana igrao za Lajpcig (ne Red Bul), Hanover i Majnc.

Tokom trenerskih dana koristio je samo trojicu srpskih fudbalera, ali u pitanju su "gastarbajteri" koji nisu ni rođeni u Srbiji, tako da je mala vjerovatnoća da su poklon poslali Nemanja Zikić (Kapfenberg), Stefan Drljača (Dinamo Drezden) i Nikola Stošić (Rid), koji sada igraju u nižim ligama.

Što se tiče dosadašnjih izdanja Lajpciga, trenutno petoplasiranog u prvenstvu Njemačke, Marko Roze ističe da su oni klub koji "uvijek puca na visoko, ali ne luduje", tako da ne želi da se u njegovom timu stvara bilo kakva euforija.

"Drugačije pristupamo stvarima u odnosu na neke klubove. Nama niko ne može da garantuje da ćemo se plasirati u grupnu fazu Lige šampiona svake godine, a to je najvažnije, jer samo pod tim uslovom možemo da dovodimo igrače kap što je, recimo, Ćavi Simons. Ako nastavimo u ovom pravcu imaćemo šansu da u jednom času postignemo zaista veliki uspjeh. Niko nam ništa neće pokloniti", zaključio je Roze koji dva dana pred Crvenu zvezdu nije ni upitan za taj meč, niti je spomenuo srpskog prvaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC