• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS se hitno oglasio poslije oštre kazne UEFA: Evo šta ćemo da tražimo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

FSS se oglasio nakon izricanja oštre kazne zbog koje će trpjeti reprezentacija i navijači.

 FSS - biće pun stadion na utakmici Srbija - Bugarska Izvor: MN PRESS

Disciplinska komisija UEFA izrekla je kaznu Fudbalskom savezu Srbije zbog uvredljivih skandiranja na meču protiv Crne Gore i zabranila prisustvo gledalaca na meču Srbije i Bugarske, u kojoj bi "orlovI" mogli da overe plasman na Evropsko prvenstvo 2024. Ipak, tribine neće biti prazne!

"Ulaz na tribine biti dozvoljen samo djeci mlađoj od 14 godina u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije (Osnovne škole, škole fudbala sa teritorije naše zemlje)", saopštio je FSS, što znači da će stadion Dubočice u Leskovcu na svojoj prvoj velikoj utakmici reprezentacije ipak biti ispunjen, samo će navijači biti isključivo djeca, a ne i odrasli.

Fudbalski savez Srbije potvrdio je uz to i da je kažnjen 89.250 evra, čime je ukupna novčana kazna zbog izgreda na tribinama samo na poslednja dva meča nacionalnog tima u 2023. godini, dostigla cifru od 144.250 evra.

"Podsjećanja radi, zahvaljujući naporima rukovodstva FSS i razumevanju članova Komisije za žalbe UEFA, prethodna kazna od dvije utakmice bez publike, smanjena je poslije uložene žalbe na jednu utakmicu uz uslov da se ne ponove isti ili slični prekršaji u trajanju od dvije godine. Nažalost, uprkos svim preventivnim i bezbjednosnim mjerama koje je FSS preduzeo (svaki vlasnik ulaznice imao je obavezu da priloži pasoš i kopiju lične karte, kako bi se individualizovala odgovornost), kao i izuzetnoj saradnji sa FSCG na pripremi utakmice, ponovio se isti prekršaj, odnosno uvredljiva skandiranja koja UEFA definiše kao rasizam. FSS će zbog značaja predstojeće utakmice protiv Bugarske iskoristiti sva pravna sredstva, odmah uputiti žalbu i pokušati da ublaži kaznu. Potpuno svjesni činjenice da su učinjeni prekršaji od strane naših navijača i da smo bili pod uslovnom kaznom, tražićemo odlaganje ili ublažavanje iste, kako bi na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu priredili najbolju moguću atmosferu i pružili punu podršku našoj reprezentaciji", saopštio je Fudbalski savez Srbije.

Pogledajte kako izgleda stadion u Leskovcu:

"Bez obzira na ishod žalbe, stadion u Leskovcu će svakako biti ispunjen do posljednjeg mjesta, jer nam pravila dozvoljavaju prisustvo najmlađih navijača do 14 godina", takođe je poruka iz srpske kuće fudbala.

Srbiji je za plasman na EURO potreban još jedan bod, a možda ni on neće biti potreban ako Crna Gora ne pobijedi Litvaniju i Mađarsku u istom, novembarskom "prozori", koji je ujedno i posljednji u sklopu kvalifikacija za evropsku smotru u Njemačkoj.

"Poučeni prethodnim iskustvima sa mečeva protiv Litvanije i Mađarske i uz lijepu koreografiju koja se priprema za meč sa Bugarskom, ubijeđeni smo da će naš tim imati sjajan ambijent na svom posljednjem koraku ka Njemačkoj", saopštio je FSS.

Pogledajte

00:36
Čukarički odradio trening na velelepnom stadionu u Leskovcu
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC