• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hitno saopštenje poslije haosa na beogradskom derbiju: Navijači napali golmana, poslali ga u urgentni centar! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Rad se zvanično oglasio saopštenjem nakon incidenata na duelu sa Zemunom.

 FK Rad saopštenje nakon incidenata protiv Zemuna Izvor: Instagram/screenshot/fkradbeograd

Na velikom derbiju Srpske lige Beograd između Rada vidjeli smo nemile scene. Navijači Zemuna su utrčali na teren i uzeli šal sa gola Rada, Nakon toga je došlo do tuče u kojoj je golman Rada Martinović povrijeđen, a sada se tim povodom oglasio klub sa Banjice.

Oni su u saopštenju istakli da je sporni šal zapravo amajlija koju golman rada nosi na sve utakmice još od desete godine, a da je tokom incidenata povrijeđen i napadnut čuvar mreže "građevinara". Navodi se da je tim bio zabrinut za svoju sigurnost i da je zato napušten meč. Saopštenje prenosimo u cjelosti: 

"Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala, na gradskom derbiju između Zemuna i naše ekipe došlo je do prekida utakmice.
U 17. minutu, pored svih redarskih službi, navijači domaće ekipe, maskirani, pod fantomkama, neometano su ušli na teren kako bi uzeli šal (amajlija koju od svoje desete godine nosi na sve svoje utakmice) koji je bio zakačen na mrežu gola, prilikom čega su fizički napali golmana naše ekipe i rukama i nogama mu nanijeli povrede u predjelu glave, nakon čega je Martinović završio u urgentnom centru i nije mogao da nastavi utakmicu.

Usljed nastale situacije naši navijači pokušali su da uđu u teren i odbrane igrače, čija je prosječna starost sedamnaest godina, te je došlo do sukoba Forsa i policijskih jedinica. Postavlja se pitanje po kojem standardu se vrši čuvanje javnog reda i mira? Kako su navijači domaće ekipe bez ikakvih smetnji mogli upasti na teren, gdje ne bi smio biti prisutan niko sem ovlašćenih lica i vršiti nasilje nad djecom, dok se pri pokušaju 'odbrane' naših momaka nad našim navijačima primijenila blago rečeno sila, istoga momenta.

Nakon nemilih scena, povređivanja našeg golmana, Građevinari su napustili teren zbog zabrinutosti za svoju sigurnost, koja evidentno nije bila osigurana, a ne kako pojedini mediji prenose ukradenog šala. Na sijaset nepravednih odluka koje se tiču sportskog dijela u dosadašnjem toku prvenstva naši čelnici nisu reagovali, niti bismo, ali na sigurnost naše djece, većinom maloljetne, ne možemo, niti želimo da ćutimo!", navodi se u saopštenju Rada. Pogledajte kako je ta tuča izgledala:

Zemun Rad tuča
Izvor: Youtube/Fudbalski savez Beograda

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC