• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Zvezde "opljačkao" brazilskog velikana - 103 minute za tri godine!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Žonatan Kafu napušta klub u kojem su svi presrećni što mu vide leđa.

 Žonatan Kafu napušta Korintijans Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Navijače Crvene zvezde prvo je nervirao kada je kao fudbaler Ludogoreca napravio haos odbrani tima koji je vodio Miodrag "Grof" Božović, a zatim i kada je kao prvotimac crveno-bijelih trebalo da donese velike stvari. Slično osećanje sada imaju navijači Korintijansa, koji jedva čekaju da vide odlazak Žonatana Kafua (32) nakon isteka njegovog trogodišnjeg ugovora!

Jedan dio karijere i ugovora sa Korintijansom odradio je na pozajmici u Kujabi, a sada je slobodan da traži novu sredinu u kojoj će dobiti šansu da se fudbalski vrati. U Kujabi je zapravo odradio dve pozajmice i odigrao preko 100 mečeva, ali Korintijans nema ništa od toga - u dresu slavnijeg brazilskog kluba nastupio je na samo tri meča. Za 103 minuta igre inkasirao je 1.500.000 evra, pa je jasno zašto su u klubu presrećni što je ugovor konačno istekao!

Brazilski fudbaler jedan je od nekoliko fudbalera slavnog Korintijansa kojima ističu ugovori sa klubom, pa će morati da potraže sreću na drugoj adresi. Na radost navijača Korintijansa oni više neće morati da gledaju Žonatana Kafua, a ni njihov klub neće morati da ga papreno plaća za nikakav učinak. 

Žonatan Kafu je počeo karijeru u Desportivu Brazil, a nakon još nekoliko manjih klubova stigao je do Ponta Prete, Sao Paula, pa Ludogoreca, Bordoa, Crvene zvezde, Al-Hazema u Saudijskoj Arabiji i na kraju Korintijansa u svojoj rodnoj zemlji. U Crvenoj zvezdi je odigrao samo devet mečeva i postigao dva gola, pa je s pravom ostao zapamćen kao jedan od najvećih transfer promašaja - za pozajmicu je Francuzima plaćeno 700.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC