• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda neće dovesti lijevog beka! Viktor Radojević je rješenje Vladana Milojevića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda ozbiljno računa na mladog lijevog beka Viktora Radojevića, koji ide na pripreme sa prvim timom.

 Novi lijevi bek Crvene zvezde Viktor Radojevic Izvor: MN PRESS

Zimski prelazni rok Crvene zvezde neće biti buran - možda će januar proći bez ijednog pojačanja koje stiže na stadion "Rajko Mitić", a to uglavnom znači da će šansu da se dokažu imati Zvezdina djeca. Jednom od njih već je namijenjena uloga, pošto su i generalni direktor Zvezdan Terzić i trener Vladan Milojević istakli da je Viktor Radojević prekomandovan u prvi tim kako bi konkurisao Milanu Rodiću za mjesto lijevog beka!

Talentovani defanzivac rođen u Mladenovcu 2004. godine prošao je sve mlađe kategorije Crvene zvezde, a pripreme sa prvim timom nagrada su za fantastičnu polusezonu koju je imao u Grafičaru. Mladi Radojević odigrao je 19 prvenstvenih mečeva tokom jeseni - uz gol i asistenciju - a propustio je samo posljednji meč zbog nagomilanih žutih kartona. Na pretposljednjoj utakmici Viktor Radojević ponio je kapitensku traku u timu Marka Neđića.

I sve to bilo je dovoljno da u kancelarijama Crvene zvezde izaberu svoje dijete, a ne stranca! Pričalo se, istina je, o Nijemcu koji će iz MLS lige stići da riješi sve probleme na lijevom boku, ali... "Definitivno nećemo dovoditi lijevog beka. Nemamo evropskih utakmica, a stav Vladana Milojevića je da Rodić može da iznese proljeće. Viktor Radojević se nametnuo igrama u Grafičaru, pokazao je da može da igra seniorski fudbal i dobiće svoju šansu", istakao je pred novinarima Zvezdan Terzić. Upoznajte Viktora Radojevića:

Ukoliko bude znao da je iskoristi, Zvezda bi mogla na lijevom beku da dobije novog Kostu Nedeljkovića, ali nešto drugačijeg profila. Doduše, ima i mnogo sličnosti. Obojica su od malih nogu u klubu i obojica znaju koliko je težak dres aktuelnog šampiona Srbije. Prije samo nekoliko dana trener Grafičara Marko Neđić nam je, govoreći o Jovanu Mijatoviću, rekao da momci koje on treniraju znaju šta treba da urade kako bi se izborili za šansu u seniorskom timu Zvezde!

Mladi fudbaler koji je sa Zvezdom bio šampion Srbije u konkurenciji igrača do 17 godina, a zatim i dva puta osvojio Omladinsku ligu Srbije uklapa se u januarske vizije Vladana Milojevića. Novi šef stručnog štaba smatra da je igrački kadar kluba bespotrebno velik, pa u Radojeviću koji proljeće može da odigra na dvojnoj registraciji vidi pojačanje konkurencije uz lijevu aut-liniju. 

"Imamo veliki roster, pravljen za tri takmičenja. Sada ćemo imati manje utakmica, bitno je da rasčistimo roster, ali prelazni rok je živa stvar. Zahuktao se prelazni rok, ne mogu da vam kažem nešto precizno. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa ljudima iz skautinga", rekao je Vladan Milojević i tako potvrdio da se više razmišlja o odlascima nego o dolascima.

Podsjećamo, Crvena zvezda je prethodnih godina na razne načine pokušava da riješi problem na lijevom boku. Kao najozbiljniji kandidat za popunu tog mjesta istakao se Irakli Azarov, ali je on u višemilionskom transferu napustio klub i pojačao Šahtjor iz Donjecka. Prije toga su lijevo igrali Marko Gobeljić i Lazar Nikolić kojima su to prinudne poziciji jer su inače desni bekovi, ali i krilni fudbaleri Stefan Mitrović i Vladimir Lučić koji su prebacivani na vingbek poziciju.

Još ranije, ali bez prevelikog uspjeha, konkurencija Milanu Rodiću na mjestu desnog beka bili su Stefan Hajdin, Žander, Marko Konatar, Uroš Blagojević, pa čak i Aleksa Terzić koji je kao veoma mlad prodat u inostranstvo. Niko od njih nije uspio da se nametne protiv nekadašnjeg defanzivca OFK Beograda i Zenita, pa je Milan Rodić od ljeta 2017. godine do danas odigrao čak 252 utakmice u dresu Zvezde. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:54
Zvezdan Terzić o pojačanjima Crvene zvezde
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC