• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispovijest slavnog fudbalskog trenera: "Umirem, imam još godinu dana!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekada jedan od najboljih fudbalskih trenera na svijetu Sven-Goran Erikson bori se protiv kancera i gubi tu bitku.

 Sven Goran Erikson teško bolestan Izvor: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Legendarni fdubalski trener Sven-Goran Erikson (75) teško je bolestan, otkrio je u ispovijesti švedskim medijima! Po riječima slavnog stručnjaka koji je svojevremeno bilježio impresivne rezultate sa italijanskim i engleskim klubovima, njemu je ostalo još najviše godinu dana života.

"Svi mogu da vide da imam bolest koja nije dobra, svi pretpostavljaju da je to rak, i jeste. Moram da se borim što duže. Znam da u najboljem slučaju imam oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Mislim da doktori koje imam ne mogu biti potpuno sigurni", istakao je čuveni fudbalski stručnjak koji je između ostalog radio kao selektor Engleske, trener Mančester sitija, Rome, Lacija...

Slavni trener trudi se da ostane pozitivan u teškim trenucima. "Bolje je ne razmišljati o tome. Morate prevariti svoj mozak. Mogao bih stalno razmišljati o tome i sjediti kod kuće, biti jadan i misliti da nemam sreće i tako dalje. Lako je završiti u toj poziciji. Ali ne, vidi pozitivne strane stvari i ne zatrpavaj se neuspjesima, jer je ovo, naravno, najveći neuspjeh od svih njih", istakao je Sven-Goran Erikson.

Nakon igračke karijere koju je u manjim švedskim klubovima proveo na mjestu desnog beka, Erikson se prebacio u trenerske vode i napravio impresivne rezultate. Nakon Degerforsa i Geteborga u rodnoj zemlji Sven-Goran trenirao je Benfiku, Romu, Fiorentinu, ponovo Benfiku, zatim Sampdoriju, Lacio, selekciju Engleske, Mančester siti, reprezentacije Meksika i Obale Slonovače, Lester, Gvangdžu, Šangaj i Šenžen, a kraju i nacionalni tim Filipina, što mu je posljednji posao u karijeri.

Sa ekipom Geteborga osvojio je Kup UEFA , na klupi Benfike tri puta bio šampion Portugala, ali najveći uspjesi bili su na klupi italijanskih klubova. Kao trener Sampdorije i Rome osvajao je Kup Italije, dok je najtrofejniji dio karijere bio rad u Laciju - osvojio je titulu, dva Kupa Italije, dva Superkupa Italije, Kup pobjednika kupova i Superkup Evrope!

Tokom dana u Italiji Sven-Goran Erikson bio je izuzetno značajan za karijeru Siniše Mihajlovića! Njih dvojica su sarađivali u Sampdoriji, gdje je Miha bio jedan od ljubimaca švedskog stručnjaka, što pokazuje i potez koji je kasnije napravio. Nakon prelaska u Lacio Erikson je počeo da bilježi najznačajnije rezultate u svojoj karijeri, a Siniša Mihajlović bio je jedno od najvažnijih pojačanja rimskog kluba u njegovom trenerskom mandatu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC