• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Psovali mu albansku majku - gađali stolicom njega, suprugu i sina! Haos na Maksimiru, napadnut kapiten Dinama

Autor Dragan Šutvić

Užazne scene na velikoj utakmici hrvatskog prvenstva.

 Navijači Rijeke napali Arijana Ademija  Izvor: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia

Poslije utakmice Dinamo Zagreb - Rijeka dogodio se incident na stadionu "Maksimir", jer su navijači gostujućeg tima vrijeđali kapitena domaćih Arijana Ademija i bacili ka njemu stolicu dok je prolazio sa suprugom kroz miks-zonu.

"Ademi je nakon obaveza u miks-zoni prolazio ispod tribine u društvu svoje supruge i sina, ubrzo su ga primijetili navijači Rijeke i krenuli sa vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi, a nedugo zatim prema Ademiju i njogovoj porodici bačena je stolica", objavio je portal Gol.hr

'''Je*em ti mater šiptarsku''', moglo se čuti s južne tribine gdje su bili smješteni navijači Rijeke. Policija je smirila situaciju, a samo pukom srećom, Ademi i njegova porodica prošli su bez povreda", takođe je navedeno u članku.

Arijan Ademi (32) legenda je Dinama i reprezentativac Sjeverne Makedonije. U Dinamo je došao iz rodnog Šibenika 2010. godine i ostao čak 13 godina, do selidbe u Kinu (Peking Guan), poslije čega se ekspresno vratio u Dinamo prošle godine. Igra na poziciji defanzivnog veziste, osvojio je čak 12 titula prvaka Hrvatske i odigrao je čak 380 utakmica u njegovom dresu.

Toliko je dubok trag ostavio da je srpski napadač Komnen Andrić, Ademijev saigrač u Dinamu, javno tražio da se povuče njegov dres sa brojem "pet". Takođe, Andrić se oprostio od Ademija emotivnim pismom.

"Moje mjesto u svlačionici je bilo odmah do tebe, sa lijeve strane. Nikada dok sam živ neću zaboraviti kada si pred jednu bitnu utakmicu Lige šampiona došao i sjeo na svoje mjesto sa spuštenom glavom prema podu i tako ostao skoro minut, ja kao ja, koji sve primijetim i pratim, shvatio sam da nešto nije u redu, pogledao sam malo bolje i vidio kako su ti oči pune suza, tada sam shvatio i vidio sta se dešava (krvavo stopalo od dosta uboda igle, napukla kost na stopalu, a ti uzimas injekcije za bolove (blokadu), stežeš zube i izlaziš na teren kao ranjena zvijer da "pogineš" za svoj klub i saigrače. To si ti!", napisao je Andrić u tom pismu, između ostalog.

Utakmicu Dinamo - Rijeka obilježilo je i skandiranje "Umri Livaja", sa tribine na kojoj su bili navijači gostiju, a čemu su aplaudirali navijači Dinama.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC