• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević vjerovao pogrešnom čovjeku! Zvezda dominirala, a Kanga stvarao Partizanove šanse!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Crvene zvezde nisu pobijedili Partizan (2:2), a Gelor Kanga je jedan od glavnih krivaca.

 Gelor Kanga najlosiji igrac Crvene zvezde u derbiju Izvor: MN PRESS

/Piše: Dušan Ninković/

Poslije ko zna koliko vremena, vječiti derbi opravdao je očekivanja svih ljubitelja fudbala - vidjeli smo četiri gola, spektakl na tribinama, preokret, remi i mnogo propuštenih šansi. Zablistali su i treneri, Vladan Milojević pokazao da iz ovakve Crvene zvezde može da izvuče mnogo i u napadačkom smislu, a Igor Duljaj da tim Partizana nije projektovan samo za nekontrolisane napade. Crno-bijeli su bili strpljivi kao nijednom ove sezone, a oba pogotka postigli su nakon što ih je "častio" Gelor Kanga.

Od kako je Vladan Milojević drugi put preuzeo trenersku ulogu u Crvenoj zvezdi, centralni vezni fudbaler iz Gabona postao je najbitniji igrač tima. Njih dvojica poznaju se još od prije nekoliko godina, ali je Kanga danas drugačiji igrač nego tada - djeluje da je neke od svojih "bubica" smirio, ali i da je zbog godina izgubio predispozicije za najveće mečeve. Izuzetne partije u prvim proljećnim kolima to nisu pokazale, pa je vezni fudbaler malo prevario i trenera i navijače. Zbog toga što je u prethodnim mečevima bio izuzetno bitan, Vladan Milojević mu je protiv Partizana dao više slobode nego što je trebalo.

"Nikada neću da okarakterišem nekog igrača za bilo šta. On je imao... Stvarno su imali namjeru, nije to trebalo. Svaka greška čini da iz toga možete nešto da naučite", rekao je Vladan Milojević na konferenciji, kada ga je novinar Monda upitao da prokomentariše prvi gol Partizana.

Kod prvog gola Partizana Gelor Kanga je pokušao makazicama da izbaci loptu na sredini terena i to nije bilo idealno rješenje. Lopta je samo pukom srećom ostala u posjedu Zvezdinih igrača dok je Srđan Mijailović nije uputio ka Nikoli Antiću, nakon čega je Goh tražio Kalulua, a Saldanja pogodio praznu mrežu. Kanga je odmah na početku drugog dijela meča poklonio loptu igračima Partizana na oko 30 metara od gola, ali je tada udarac Bibarsa Natha izblokiran u posljednjem trenutku. Treća, ali i najveća Gelorova greška bila je u 49. minutu, nekoliko sekundi prije gola Kalulua za 2:1.

Nerezonski šut sa distance, kakvi su za njega karakteristični, a zatim i ispadanje iz igre nakog što mu je Goh provukao loptu kroz noge i povukao kontru. Vidjelo se u tom trenutku da Gelor Kanga nema snage da se vrati i pomogne svojoj odbrani, iako je u jučerašnjem rasporedu igrača on bio najdefanzivniji od trojice Zvezdinih igrača na sredini terena. Samo nekoliko minuta kasnije Kanga je napustio teren, Mijailović stao na njegovo mjesto da siječe kontre, a Vladan Milojević ključeve igre svog tima dao u ruke Hvangu. Ispostavilo se da je to bio pravi potez, jer je momak iz Južne Koreje bio jedan od najboljih aktera 172. vječitog derbija.

Šta će iz ovakvog meča naučiti Vladan Milojević ostaje nam da vidimo, ali djeluje da je već sada jasno da Kanga na svojim greškama ne uči. Prečesto se dešavalo u prethodnim sezonama da iskusni Gabonac poklanja lopte u opasnoj zoni i tako protivnicima otvara mnogo prostora da ugroze gol. Jedan od najupečatljivijih primjera je meč protiv Makabija u Beogradu, utakmica na kojoj su precijenjene trenerske sposobnosti Baraka Bahara koji je tada vodio izraelski tim.

Ipak, Gelor Kanga je previše bitan za igru Crvene zvezde da bi ga se klub tek tako odrekao. Kao što smo rekli, u prvim proljećnim kolima bio je fantastičan, a od povratka Vladana Milojevića dobio je zadatak da diriguje igrom čitavog tima. Na to su imali uticaj i kasniji dolazak Hvanga, povrede Ivanića i Kataija na pripremama, odnosno selidba Mijailovića na mjesto desnog beka. Gaboncu se otvorio ogroman prostor da komanduje veznim redom, ali je pitanje da li će tako biti i u nastavku sezone kada Milojević bude imao više opcija i igrače u daleko boljem ritmu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:33
delije napravile šou sa bakljama
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC