• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nudio se Zvezdi, a sad dao gol Liverpulu na Enfildu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srpski internacionalac Veljko Birmančević zablistao na kultnom stadionu, protiv tima Jirgena Klopa

 Veljko Birmančević gol za Spartu protiv Liverpula Izvor: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Srpski internacionalac Veljko Birmančević dao je gol za Spartu Prag na gostovanju Liverpulu, u osmini finala Lige Evrope. Iako je domaći tim deklasirao Čehe 6:1 i iako su za domaće rešetali asovi poput Mohameda Salaha, Darvina Nunjeza, Dominika Soboslaja... Na semaforu je bilo i ispisano ime srpskog fudbalera, koji je utrčao u kazneni prostor gostiju, dobio duel sa Japancem Vataruom Endom i savladao golmana Kelehera.

Iako je ove sezone pogađao protiv Betisa, Kopenhagena i iako je u prethodnom meču protiv Liverpula bio asistent kao i prošlog ljeta protiv Dinamo Zagreba, ovaj momenat na Enfildu sigurno je Veljku najdraži u dresu Sparte, a možda i u karijeri. On je član češkog velikana od prošlog ljeta, kada ga je Tuluz pozajmio na stadion Letna. Ipak, domaći ljubitelji fudbala sigurno ga najviše pamte po epizodi u Čukaričkom i po neuspješnom transferu u Crvenu zvezdu.

Birmančević je nekadašnji đak Partizana, u kojem je stigao i do prvog tima i u njemu 2016. odigrao 60 minuta. Ispostavilo se da je zbog tih 60 minuta bio uskraćen za transfer u Zvezdu, za koju navija i kojoj se i sam nudio. Međutim, nije mu bila ostvarena želja.

"Zvezda je moj dječački san, navijač sam kluba sa 'Marakane'! Sada sam u svijetu fudbalskog profesionalizma, šta je najbolje odlučiće menadžeri i Čukarički, čiji sam član. Sa moje strane, nemam nikakvu dilemu i apsolutno sam za prelazak u Crvenu zvezdu", govorio je tada Birmančević. "Oduvijek sam bio navijač Crvene zvezde, dosta ljudi je znalo to. Nije bila tajna ni u Partizanu, mada nisam želio da to ističem", takođe je poručivao.

Na Marakani ipak čuo NE

Izvor: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Ipak, na "Marakani" je dobio "Ne". "Što se njega tiče, imamo dogovor sa navijačima da ga ne dovodimo, s obzirom na to da je bio igrač Partizana, nastupao je čak i za seniore tog kluba, pa ne bih otvarao tu temu. Taj dogovor smo napravili poslije Bosančića", govorio je Zvezdan Terzić odbijajući Birmančevića, aludirajući na nastupe Miloša Bosančića, nekadašnjeg fudbalera crno-bijelih za Zvezdu 2014.

Birmančević je ove sezone u dresu Sparte dao 12 golova i 11 namjestio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC