• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati fudbaler sklonjen iz reprezentacije! Tvrdi da je sve izmišljeno, istraga je pokrenuta

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Frančesko Aćerbi izbačen je iz reprezentacije Italije zbog optužbi za rasizam.

 Frančesko Aćerbi izbačen je iz reprezentacije Italije zbog optužbi za rasizam Izvor: Spada / LaPresse / Profimedia

Inter i Napoli odigrali su derbi kola u Seriji A i meč je završen bez pobjednika (1:1). Međutim, poslije tog meča najmanje se priča o golovima, već je glavna tema rasizam. Defanzivac gostiju Žuan Žezus optužio je štopera domaćina Frančeska Aćerbija da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi tokom utakmice.

Čak je u jednom momentu prekinuo meč i prišao sudiji La Peni da se žali na to. Aćerbi je sve demantovao, ali ga ni to nije spasilo. Sklonjen je iz reprezentacije Italije. Došao je na okupljanje gdje su mu selektor Lućano Spaleti i saradnici objasnili da je bolje da ne igra na predstojećim utakmicama u martu protiv Venecuele i Ekvadora, dok se ne završi istraga koju je pokrenuo tamošnji fudbalski savez.

"Vrijeđao me je na rasnoj osnovi, ali mi je odmah poslije meča prišao i izvinio se. Kada sudija svira kraj, sve se zaboravlja i idemo dalje. Znam da je Aćerbi dobar momak, izvinio se čim je shvatio da je pretjerao zbog određenih riječi. Pametan je, nadam se da će naučiti iz ovoga", rekao je Žezus.

Zbog svega ovoga oglasili su se iz Italijani. "Aćerbi je došao na okupljanje u Rim i zbog ozbiljnih optužbi i incidenta koji se dogodio objasnili smo mu da je bolje da ne bude sada u ekipi. Iz njegovog ugla ništa loše se nije dogodilo i tvrdi da nije bilo nikakvih uvreda na rasnoj osnovi. Uprkos svemu tome donijeli smo ovakvu odluku za dobrobit i igrača i nacionalnog tima. On će se vratiti u klub, dok će njegovo mjesto zauzeti Đanluka Manćini", piše u saopštenju.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC