• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravite na Panini – ovaj album je hit! Klub iz Bileće napravio revoluciju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sekretar drugoligaša iz Republike Srpske napravio nezamislivu stvar i pokrenuo revoluciju u sakupljanju sličica. Umjesto Ronalda, Mesija, Nejmara klinci iz Bileće skupljaju sličice svojih drugara iz kluba.

 Album sa sličicama FK Hercegovac Bileća Izvor: MONDO

Ako je fudbal najvažnija sporedna stvar, sakupljanje sličica fudbalera je jedna od najvažnijih sporednih stvari za sve ljubitelje najpopularnijeg sporta i kolekcionare.

Broj jedan kada su u pitanju fudbalski albumi je Panini, ali italijanski izdavač može da zaboravi na tiraž i prodaju, bar kada je riječ o Bileći.

Iako ovaj gradić u Republici Srpskoj ima tek oko 7.500 stanovnika u svega nekoliko dana prodano je čak 6.000 pakovanja sličica i 200 primjeraka albuma koji je apsolutni hit.

U pitanju je album sa sličicama FK Hercegovac, kluba iz Druge lige Istok, koji je osmislio sekretar ovog kluba Igor Kisić.

Sve je krenulo početkom godine kada su svi klubovi u Bosni i Hercegovini dobili direktivu da urade preregistraciju igrača, a to je, između ostalog, podrazumijevalo i fotografisanje svih fudbalera, od onih iz seniorskog tima, do onih naajmlađih.

Nakon što je klupski fotograf obavio svoj dio posla i poslao fotografije savezu, sekretar Igor Kisić je izradio izradio nekoliko fotografija prvotimaca i podijelio im ih na treningu.

A onda mu je sinula ideja - album sa sličicama!

Uz pomoć prijatelja koji ima štampariju ovo je brzo sprovedeno u djelo, a zaposleni u FK Hercegovac su pakovali sličice u kesice i prošle sedmice u lokalnim prodavnicama u Bileći osvanio je album sa sličicama FK Hercegovac čija popularnost u ovom gradu je zasjenila bilo koji Paninijev album.

U prvim satima prodano je više od 1.400 kesica sa sličicama i 200 albuma!

"Sve je bilo prodano, morali smo brzo da djelujemo. Počeli smo da doštampavamo sličice i albume, i sada smo na brojci preko 6000 pakovanja sličica i 200 albuma. Cijena jedne kesice je 1KM, svi ih kupuju i lijepe. Ukupno je 112 samoljepljivih sličica, od kojih su na 106 fudbaleri kluba, od prvotimaca preko kadeta i pionira do mlađih pionira, a preostalih 6 sličica je posvećeno životopisu kluba, stadiona i 12. igraču - navijačkoj grupi Džukele", ispričao je Kisić za "Telegraf".

U Bileći sada svi sakupljaju sličice – djeca, roditelji, rodbina, prijatelji, a naručuje se i iz drugih gradova, pa čak i država. Na posljednjoj utakmici Hercegovca, odigranoj samo četiri dana nakon puštanja albuma i sličica u porodaju na tribinama je bilo više od 350 gledalaca, od čega oko 100 djece koji su odmah organizovali mjenjažu sličica, a 15 dječaka se samo tog dana upisalo na fudbal u bilećkom klubu.

"Novac od sličica planiramo iskoristiti za plaćanje prevoza mlađim kategorijama i prvom timu, ali i za nabavku potrebne opreme za klub", rekao je Kisić, koji je svojom idejom promovisao klub i sve njegove omladinske kategorije, ali i popularizovao fudbal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC