• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đerar Pike će proći gore od uhapšenog! Bukti afera - ko je uzeo 24 miliona evra od Saudijaca?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Legendarni španski fudbaler takođe bi mogao da ode na saslušanje.

 Đerar Pike pod istragom zbog selidbe Superkupa Španije u Saudijsku Arabiju Izvor: Omar Arnau / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales uhapšen je sredu ujutru na aerodromu u Madridu, u sklopu policijske istrage korupcije u toj organizaciji. Rubijalesu se stavlja na teret primanje mita pri dodjeljivanju organizacije Superkupa Španije u Saudijskoj Arabiji.

Direktor nacionalnog centra za obuku trenera, Migel Anhel Galan, ukazao je na to da bi i slavni fudbaler Barselone Đerar Pige takođe mogao da bude pod istragom zbog "selidbe" Superkupa Španije u Saudijsku Arabiju. Upitan da li misli da je Đerar Pike kriv, odgovorio je bez ustezanja da jeste. On smatra da će Pike u istrazi proći gore od bivšeg čelnika španskog fudbala.

"Totalno. Isto ili čak gore od Rubijalesa. O tome se ne priča, ali ne sumnjajte da će Pike biti na saslušanju u svojstvu osobe pod istragom, jer je optužen Kosmos (Pikeova firma), kao i Rubijales. Reč o 24 miliona evra, isplaćenih kroz nezakonite provizije", naveo je Galan.

Španski "El Konfidensijal" objavio je prije dvije godine da je Rubijales sa Pikeom dogovorio višemilionsku proviziju za selidbu Superkupa iz Španije u Saudijsku Arabiju. Dokumenti i audio-zapisi koje je objavio taj portal otkrili su da je tadašnji predsjednik španskog saveza vršio pritisak na vlasti u Rijadu da plate fudbaleru Barselone do 24 miliona evra da bi se Superkup igrao ui toj zemlji". Superkup Španije zaista se od sezone 2021/22 konstantno održava u Saudijskoj Arabiji.

Rubijales je demantovao da postoji njegova krivica, dok Španijom i širom svijeta mediji objavljuju video-snimak na kojem se vidi kako ga sprovode u crni automobil "Civilne garde" na aerodromu Barahas. Lišen je slobode odmah nakon slijetanja aviona na letu iz Dominikanske Republike, a pušten je iz pritvora u srijedu, u toku dana, nedugo nakon ispitivanja. Bez obzira na to, istraga je i dalje u toku.

Prema pisanju medija, tužilac zuahteva dve i po godine zatvora za Rubijalesa, a njegov dom u Granadi već je pretresen tokom marta, u odsustvu bivšeg čelnika španskog fudbala. U toj akciji je sedam osoba lišeno slobode.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC