• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović o budućnosti: Muzej Juventusa pun istorije, trofeja i velikih imena - želim da se u njemu nađe i moje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski napadač uživa u Torinu i ne planira da napušta redove "stare dame".

 Dušan Vlahović Izvor: Shutterstock

Iako je Juventus u nešto lošijoj formi u posljednja dva mjeseca, Dušan Vlahović nastavio je niz dobrih partija u Torinu, te je bio jedan od najzaslužnijih za nedavnu pobjedu 3:2 protiv Frozinonea, što je jedini trijumf "stare dame" u ligi od kraja januara.

Vlahović je ove sezone počeo da otklanja sumnje i njegova budućnost u Juventus sada izgleda sigurno pred ljetni prelazni rok, a u planu je i potpisivanje novog ugovora (aktuelni mu ističe na ljeto 2026). Promjena trenera takođe bi mogla da koristi 24-godišnjem srpskom napadaču, koji nije najbolje prilagođen defanzivnom stilu koji gaji Masimilijano Alegri.

U intervjuu za sat italijanske lige, Vlahović je prvo pričao o svom dolasku u Juventus.

"Moj prelazak u Torino bio je velika promjena za mene. Ali od prvog dana kada sam stigao ovdje, osjećao sam se kao kod kuće. Za mene, a mislim da i za svakog fudbalera, fudbal je sve, to je naš život. To je način na koji živimo, potpuno smo fokusirani na fudbal, to je jedino što mi je na pameti", rekao je Vlahović.

Govorio je o zatim slavnoj istoriji kluba i svojoj želji da jednog dana postane veliko ime "bjankonera".

"Muzej Juventusa pun je istorije i trofeja, tamo možete pronaći i dresove igrača sa više od 300 nastupa, pa čak i čuvenu klupu sa koje je sve počelo. Svaki put kada uđete ovdje, uzbuđenje je veliko, možete pročitati sve o Juventusu. Ponosan sam što sam dio ovog kluba i nadam se da ću jednog dana završiti u ovom muzeju. Učiniću sve što mogu da se to ostvari."

Vlahović se sjetio svog prvog dana i prvog gola za Juventus.

"Najbolji trenutak bio je očigledno moj prvi dan u Juventus, kada sam postao jedan od njihovih igrača i upoznao sve navijače, ljude koji rade u klubu, moje saigrače. I onda opet, prva utakmica na stadionu i prvi gol... Sjećam se da je bio protiv Verone."

Mnoge zvijezde Juventusa pomagale su mu tokom prilagođavanja na novi klub.

"Kada sam stigao, mogao sam da igram sa Bonućijem i Kjelinijem, oni su mi mnogo pomogli da se uklopim. Razgovarao sam i sa Bufonom, Del Pjerom, Markiziom... Oni su mi objasnili šta znači igrati za Juventus i zahvalan sam svima njima. Najvažniji dio muzeja za mene je soba sa trofejima, tu su takmičenja koja svako želi da osvoji, a to su i moji snovi."

Izvor: Shutterstock

Na kraju, Vlahović je istakao zahvalnost što u karijeri može da bude dio tako slavnog kluba.

"Biti dio ovog kluba, grada, ljudi, neopisivo je. Morate biti u Juventusu da biste zaista razumjeli šta to znači. Volim Italiju, kao svoj dom. Srećan sam što sam ovdje, imam mnogo prijatelja. Veliko mi je zadovoljstvo biti dio italijanske kulture. Italija je posebna, gradovi, ljudi, kultura, fudbal. Nadam se da ću donijeti veliku radost navijačima Juventusa", zaključio je Vlahović.

Podsjetimo, prije Juventusa, Vlahović je briljirao u dresu Fiorentine, u koju je stigao 2018. godine iz Partizana.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC