• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Arabija? Neću ni za 600 miliona dnevno!" Talentovanog fudbalera ne zanima novac!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Jedan od najtalentovanijih fudbalera u Evropi odbija mogućnost da ode za novcem.

 Rajan Čerki - Neću ni za 600 miliona dnevno u Arabiju Izvor: Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

Jedan od najtalentovanijih francuskih fudbalera, prvotimac Liona Rajan Čerki (20) siguran je da ne bi prihvatio ponudu za odlazak u Saudijsku Arabiju koliko god ona unosna bila. Za sada mladi vezni igrač želi da ostane u evropskom fudbalu i da se dokazuje protiv najboljih timova na kontinentu, pa ga ne bi privukla čak ni cifra od 600 miliona evra dnevno!

Iako je malo pretjerao kada je navodio koliku bi ponudu mogao da dobije, jasno je šta Čerki misli o odlasku u zemlju koja nema bogatu fudbalsku tradiciju. Iako su u prethodnom periodu tim putem krenuli Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Nejmar, Ngolo Kante, pa i srpski fudbaleri Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, liga u Saudijskoj Arabiji i dalje ne može da ponudi idealne uslove za razvoj mladih fudbalera.

"Odlazak u Saudijsku Arabiju mi nije ni na kraj pameti. Da mi daju 600 miliona dnevno, ja tamo neću", rekao je Rajan Čerki i dodao: "Želim da igram u Evropi, želim da uživam ovdje, a nakon toga ćemo vidjeti. U budućnosti, pred kraj karijere, možda i odem tamo. To je muslimanska zemlja i to je za mene jako važno. Vidjećemo pred kraj karijere kakvo će biti stanje s tom ligom."

Čerki je ove sezone odigrao 26 mečeva u prvenstvu uz jedan gol i četiri asistencije, dok je u Kupu Francuske na pet utakmica upisao dva gola i dvije asistencije. On je gotovo 15 godina član Liona, u kojem je prošao sve mlađe kategorije prije nego što je debitovao za prvi tim, u kojem već ima 133 odigrana meča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC