• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić im dao golišavu fotografiju! Fudbaler poznat po skandalu s Nives Celzijus "propjevao" na sudu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dino Drpić otkrio zašto je "puklo" između njega i Zdravka Mamića.

 Dino drpić na suđenju pričao o Zdravku Mamiću Izvor: ULI DECK / AFP / Profimedia

Bivši hrvatski fudbaler Dino Drpić (42) ispričao je danas na Županijskom sudu u Osijeku da je Zdravko Mamić dao njegovu "golišavu fotografiju" turskim medijima zato što nije pristao da mu njegov sin Mario bude agent. Prema riječima Dina Drpića, koji je na sudu govorio povodom optužbi na račun Zdravka Mamića da je "izvukao" 19,1 miliona evra iz Dinama, nakon toga mu se život pretvorio u pakao.

"Ja sam odbio da mi Mario Mamić bude menadžer i drugi dan je moja guzica završila na naslovnici jer je Zdravko Mamić proslijedio turskim medijima fotografiju kada sam ja na Poljudu pokazao guzicu navijačima Hajduka jer su mi vrijeđali tek rođenog sina. Cijeli posao propada, a umjesto mene u Bešiktaš ide moj saigrač Gordon Šildenfeld", ispričao je Drpić.

Sve se događa 2008. godine, dok su Drpić i i Šildenfeld bili saigrači u Dinamu, a nedugo potom Dino je otišao na pozajmicu u njemački Karlsrue koji ga je potom i otkupio. Osim toga, Drpić je govorio o problemima s kockom i dugovima, a "Indeks" prenosi da je ispričao da je Zdravko intervenirao kako bi mu pomogao da riješi finansijske probleme. Spomenuo je i svoje razgovore i saznanja o odnosima drugih igrača s Mamićem, posebno oko transfera i ugovora.

Dino Drpić je u Dinamu igrao skoro deceniju i nastupio je više od 200 puta za "modre", a potom mu je karijera krenula silaznom putanjom. Van terena je bio poznat i po braku sa pjevačicom Nives Celzijus, a navodno se pričalo da ga je Dinamo otjerao zato što su imali odnose na "Maksimiru".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC