• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi oduševljeno pišu o stadionu u Surčinu

"Dejli mejl" posvetio značajnu pažnju projektu izgradnje Nacionalnog stadiona u Beogradu.

 Englezi o stadionu u Srbiji Izvor: Ministarstvo finansija Srbije

Engleski "Dejli mejl" veoma pohvalno piše o planu Srbije da izgradi Nacionalni stadion. 

"Srbija je otkrila novi ambiciozni plan da izgradi remek-djelo od fudbalskog stadiona. Biće to prvi stadion sa elementima "bašte" ili "vrta", jer će imati i drveće i zelenilo. Predstavljen je veličanstven plan za izgradnju stadiona na periferiji srpske prestonice, Beograda, koji se može pohvaliti novim dizajnom, koji uključuje ekološki pristup", navedeno je u tekstu engleskih novinara.

"Dejli mejl" je prenio plan da stadion ima 52.000 sjedećih mjesta, da će se na tri nivoa prostirati drveće, žbunje i da svi projekti podrazumijevaju prikladno nazvani dizajn "bašte". Izgradnja je simbolično počela polaganjem kamena temeljca u srijedu, 1. maja u Surčinu, a očekuje se da stadion bude završen do decembra 2026, nakon završetka sljedećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu. Nakon toga, Srbija će se pripremati za organizaciju domaćinstva finala Lige Evrope 2028, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Arhitektonski dizajn pokazuje da će stadion biti na četiri prstenova i da će biti podržan 'kablovima' i ukrašen stotinama stabala drveća, koji pruža futuristički izgled bašte. U ovom trenutku, Srbija većinu utakmica igra na stadionu Crvene zvezde 'Rajko Mitić' u Beogradu, sa kog će se preseliti u svoj novi dom", navedeno je u tekstu engleskog portala. Pogledajte kako će izgledati Nacionalni stadion Srbije:

Takođe, i taj medij prenosi odluku da ime stadiona tek da bude određeno, kao i da će spoljašnost stadiona biti prostor na kojem će biti otvoreni restorani, parkovi, centar za vodene sportove, tereni za golf i drugi sadržaji koji će pružiti posetiocima sjajno iskustvo.

Dizajn srpskog Nacionalnog stadiona osmislio je španski studio "Fenvik Iribaren", koji je bio autor tri stadiona za Svjetsko prvenstvo u Kataru, uključujući i dotad neviđeni stadion 974, koji je nazivan i "Stadion od kontejnera". 

"Danas je veliki dan za fudbal i dan kada bi svi trebalo da se radujemo. Dobićemo velelepno zdanje, stadion koji će u narednom periodu biti među tri najljepša stadiona na svijetu", citirane su u tekstu riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

BONUS VIDEO: Polaganje kamena temeljca u Surčinu

Pogledajte

01:42
Plaganje kamena temeljca za nacionalni stadion
Izvor: Video plus
Izvor: Video plus

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC