• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igraćemo, plakaćemo i molićemo se!" Roditelji nastradale djece iz Ribnikara igraju za žrtve u Malom Orašju

Autor Dragan Šutvić

Anđelko Aćimović, jedan od organizatora turnira, govorio je za MONDO o predstojećem memorijalnom turniru u Malom Orašju za pomoć porodicama nastradalih.

 Turnir u Malom Orašju Anđelko Aćimović intervju za MONDO Izvor: YouTube/Radio-televizija Vojvodine - EMISIJE

Povodom sjećanja na žrtve prošlogodišnjeg masakra u okolini Mladenovca 4. maja biće odigrana dva memorijalna turnira u fudbalu. U Mladenovcu će kolege ubijenog Milana Panića iz Dubone odigrati turnir u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, dok će od 12 časova na terenu Ravni Gaj u Malom Orašju biti odigran i humanitarni turnir sa ciljem prikupljanja pomoći za nastavak oporavka povrijeđenih, kao i za pomoć porodicama žrtava.

Jedan od organizatora, ujedno i učesnik turnira, biće i Anđelko Aćimović, otac jedne od ubijenih devojčica u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". U razgovoru za MONDO, Aćimović je kazao da će učestvovati i ekipa iz Beograda u kojoj su roditelji nastradale djece.

"Biće nas nekoliko roditelja iz Ribnikara i ostali prijatelji kako bismo na taj način održali sjećanje na djecu jer su to sve bili fudbaleri ili sportisti. I to je lijep način njegovanja kulture sjećanja i istovremeno tužan jer samo o tome razmišljate, razmišljate kako anđeli gledaju fudbal na terenu koji su stvarali. Lijepo bi bilo da prisustvuje što više ljudi jer je zajednička bol uvijek djelotvorna i na neki način pomaže ljudima koji tuguju. Igraćemo, plakaćemo i molićemo se", kazao je emotivni Aćimović.

Na memorijalnom turniru u Malom Orašju igraće i omladinske selekcije Crvene zvezde i Partizana, dok će prisustvovati i delegacije koju čine članovi rukovodstva i igrači prvog tima "vječitih" rivala. "Igraće se fudbalske utakmice, biće tu i fudbalera Crvene zvezde i Partizana, a ukupno na turniru učestvuje desetak ekipa", rekao je Aćimović i podsjetio da se turnir igra i u Mladenovcu.

Prema njegovim riječima, za sada nije predviđeno da na turniru u Malom Orašju budu stavljene kutije za prikupljanje pomoći, ali će se za svaki gol uplaćivati pomoć porodicama nastradalih, kao i ranjenih. Takođe, Aćimović kao član Upravnog odbora fondacije "Angelina" apeluje da oni koji žele da pomognu porodicama prošlogodišnjeg masakra kod Mladenovca za svrhu uplate naznače da je "za Malo Orašje".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:22
Vladislav Ribnikar, sećanje na žrtve
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC