• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ljekari su mi rekli - imaš šest mjeseci života!" Strašna ispovijest poznatog golmana: Bolest je neizlječiva, umrijeću!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Georg Koh broji posljednje dane života.

 Georg Koh ima rak Izvor: Jürgen Fromme/firo Sportphoto / AFP / Profimedia

Nekadašnji golman Dinama iz Zagreba je u velikom intervjuu za Bild otkrio strašnu istinu - on čeka da umre! Nijemac koji je stao na gol "modrih" u sezoni 2007/08 je prošle godine napustio posao trenera golmana u Viktoriji iz Kelna, a sada je otkriveno da u tom trećeligašu više ne radi jer je teško bolestan. Prvobitno je saopštio da su u pitanju "privatni razlozi", a sada znamo da nažalost ima rak. 

"Bolest je neizlječiva, umrijeću. Ljekari su mi prije godinu dana rekli da imam šest mjeseci života, ali još sam tu. Volio bih da pogledam još po jednu utakmicu svakog kluba u kom sam igrao", rekao je Koh u svojoj strašnoj ispovijesti i dodao: "Ima dana kad mi se čini da bih mogao da iščupam drvo. Tad hodam satima, a ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tada mi treba pola minuta. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil."

Rođen u Bergišu kod Gladbaha 1972. godine počeo je karijeru u Fortuni iz Diseldorga, a nakon pet odličnih sezona tu prešao je u PSV. Nije se tu izbori za mjesto pa se vratio u Njemačku i zaigrao za Arminiju, a onda i za Kajzerslautern. Poslije sezone u Kotbusu i tri u Duizburgu kao slobodan igrač je stigao u Dinamo iz Zagreba i tu proveo jednu sezonu.

"Volim ovaj Maksimir. Kada uđete na stadion, ovdje miriše na fudbal. U WC-u je miris znoja, dima i urina bezbroj generacija koje su gradile klub", rekao je dok je igrao za Dinamo. Kada je stadion makar malo renoviran - nije mu se svidjelo!  "Gledam sve novo. Hotel i svlačionice kao da sam na 'Alijanc areni'. Gdje je moj Maksimir? Kada sam otišao 2008. bio sam slomljen. Znam da će neki reći da sam bio ovdje tek godinu dana, ali imam tu neku posebnu vezu s klubom, navijačima i Zagrebom. Neke spone koje su neraskidive. Valjda zbog mog karaktera."

Izvor: HRVOJE POLAN / AFP / Profimedia

Koh je došao u Dinamo 2007. godine kao slobodan igrač nakon rastanka sa Duizburgom i odigrao je 39 mečeva za klub. Osvojio je titulu prvaka države i kup, a napustio je "Maksimir" kada se u ekipu vratio reprezentativac Hrvatske Tomislav Butina. Najpoznatiji meč na kome je igrao za Dinamo je utakmica protiv Ajaksa u Amsterdamu kada je tim iz Hrvatske savladao nekadašnjeg prvaka Evrope. 

"Uvijek sam bio direktan i pun poštovanja prema fudbalu od kog živim i kod mene nema ‘talasanja’. Šta mislim to i kažem, bez obzira na posljedice. I ne mijenjam mišljenje. Valjda su to navijači prepoznali. Nemam drugo objašnjenje. Znate, danas su na sceni nove generacije. Oni mladići, prepoznaćte ih po tome što izlaze iz svlačionica sa smiješnim torbicama pod pazuhom. Njima je sve servirano i nemaju grama poštovanja prema ljudima koji decenijama rade u klubovima. Onda odigraju jednu utakmicu i misle da su svu pamet svijeta popili. Ja ne pripadam tom svijetu. Meni je ekonom prva zvijezda kluba jer on je konstanta, svi su prolazni. Tako sam odgajan, tako mislim", govorio je tada Koh. 

A sada je otkrio i da mu je opaka bolest dijagnostikovana kada je otišao na rutinski pregled. Ništa nije ukazivalo na to da ga čeka pakao i teška borba sa bolešću, ništa nije ukazivalo na to da uopšte nešto nije u redu sa njim.

"Cijela zbrka je nastala i bolest je pronađena tokom rutinskog pregleda. nisam se osjećao dobro i kada su došli rezultati ispitivanja krvi bili su jako loši. U jednom momentu mi je ljekar rekao da imam još šest mjeseci života, ali je pogriješio", rekao je on. 

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC