• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova blamaža prošlogodišnjeg prvaka Italije! Bolonja slavila u Napulju, Tijago Mota vodi ekipu ka Ligi šampiona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prošlogodišnji šampion Serije A odigrao i peti meč na kojem nije ostvario trijumf. Bolonja nadomak Lige šampiona.

 Serija A Bolonja pobijedila Napoli Izvor: Cesare Abbate / Zuma Press / Profimedia

Ekipa Napolija prošle sezone ostvarila je istorijski uspjeh osvajanjem titule šampiona italije, ali je ove sezone daleko od tog nivoa i upitan je čak plasman Napolitanaca u evropska takmičenja.

Napoli drži osmu poziciju, koja donosi mjesto u Konferencijskoj ligi, ali ima samo bod više od Fiorentine koja ima dva meča manje.

Najnoviji kiks ekipe koja ove sezone ima već trećeg trenera, Federika Kalconea, je poraz na svom stadionu Dijego Armando Maradona od Bolonje, koja je u subotu rutinski slavila rezultatom 2:0.

Ekipa Tijaga Mote igra fantastično ove sezone, a pobjedom koju su obezbijedili Ndoje i Poš golovima u prvih 12 minuta napravljen je veliki korak ka istorijskom plasmanu u Ligu šampiona.

Napoli je imao priliku da se vrlo brzo vrati u meč. Viktor Osimen izborio je jedanaesterac, ali je jedini italijan u gostujućoj ekipi, Federiko Ravalja, u 21. minutu odbranio jedanaesterac Mateu Politanu.

Pokušavao je Napoli, posebno Osimen, međutim, Ravalja i njegova odbrana odoljeli su svim napadima domaćih i sačuvali tri vrijedna boda.

Bolonja u Evropi

Ne računajući nastupe u Intertoto kupu, ekipa Bolonje igraja je evropska takmičenja u sedam navrata, posljednji put u sezoni 1999/2000 kada su dogurali do trećeg gola Kupa UEFA.  Ovo takmičenje igrali su još u četiri navrata, a najveći uspjeh ostvarili su sezonu ranije kada su igrali polufinale u kojem su poraženi od Marseja zahvaljujući tadašnjem pravilu gola u gostima (1:1 i 0:0). 

Bolonja je igrala i najjače evropsko takmičenje, ali davne 1964/1965, kada su igrali Kup evropskih šampiona, pa bi im plasman u Ligu šampiona bio prvi u ovom formatu.

italijanski klub još dva puta nastupio je u Kupu pobjednika kupova, ali bez uspjeha, pošto su u sezonama 1970/1971 i 1974/75 eliminisani u prvom kolu.

Bolonja je tri kola prije kraja treća sa 67 bodova, odnosno sedam od petoplasirane Rome, koja drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu šampiona. To bi se moglo promijeniti s obzirom da ćemo u dva evropska finala gledati italijanske klubove.

Atalanta će u finalu Lige Evrope protiv Bajera iz Leverkuzena imati priliku da pored evropskog trofeja osvoji i dodatno mjesto u najjačem evropskom takmičenju, dok će Fiorentina igrati finale Konferencijske lige protiv Olimpijakosa.

U slučaju poraza obje italijanske ekipe u evropskim finalima u Evropu će osam klubova iz Serije A, što znači da Napolitance svakako očekuje grčevita borba u preostala dva kola. Da stvar bude gora u narednom kolu gostuju direktnom rivalu, ekipi Fiorentine, a trenutna forma im nikako ne ide na ruku.

Na posljednjih osam mečeva u Seriji A samo jednom su slavili, uz dva poraza i pet remija, a trenutno su u negativnoj seriji od pet mečeva bez trijumfa.

NAPOLI - BOLONJA 0:2 (0:2)
/Ndoje 8, Poš 12/



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC