• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantan spisak Italije: Veterani, anonimusi i kockar idu na "zmajeve", pa na EURO 2024

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Italija je daleko od dana kada su za "Azure" igrale najveće zvijezde svjetskog fudbala.

 spisak italije za euro 2024. Izvor: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Nastavlja se sa objavljivanjem širih spiskova selekcija za Euro 2024. godine, a selektor Italije Lućano Spaleti je iznenadio mnoge sa 30 imena koje je objavio. Defanzivac Bolonje koji je nedavno bio prva zvijezda meča Bolonje i Juventusa Rikardo Kalafiori dobiće prvi poziv u selekciju "Azura". 

Prilično iznenađenje je i što je Lućano Spaleti riješio da pozove vezistu Juventusa Nikola Fađolija koji je do sada odigrao samo prijateljski duel sa Albanijom u Novembru 2022. godine, a do skora je služio sedmomjesečnu suspenziju zbog klađenja. Drugi poziv će dobiti i vezista Torina Raul Belanova, kao i vezista Napolija na pozajmici u Veroni Mičel Folorunšo. Ovaj polivalentni igrač je pporeklom iz Nigerije, a Napoli ga već godinama šalje na pozajmice.

U tim se vraćaju vezista Samuele Riči iz Torina kao i golman Lacija Ivan Provedel, a u 30 je ušao i Alesandro Bonđorno iz Torina, Đorđo Skalvini iz Atalante, Mateo Retegi iz Đenove, ali i veterani Stefan El Šaravi i Žoržinjo. Italijani će pred Euro odigrati dva pripremna meča, protiv Turske 4. juna i 9. juna sa Bosnom i Hercegovinom. Ovo je kompletan spisak: 

  • Golmani: Đanluiđi Donaruma (PSŽ), Aleks Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lacio), Giljermo Vikario (Totenhem)
  • Odbrana: Frančesko Ačerbi (Inter), Alesandro Bastoni (Inter), Raul Belanova (Torino), Alesandro Bonđorno (Torino), Rikardo Kalafiori (Bolonja), Andrea Kambijaso (Juventus), Mateo Darmijan (Inter), Đovani Di Lorenco (Napoli), Federiko Dimarko (Inter), Đanluka Manćini (Roma), Đorđo Skalvini (Atalanta)
  • Vezni red: Nikolo Barela (Inter), Brajan Kristante (Roma), Nikolo Fađoli (Juventus), Mišel Folorunšo (Verona), Davide Fratesi (Inter), Žoržinjo (Arsenal), Lorenco Pelegrini (Roma), Samjuele Riči (Torino)
  • Napad: Federiko Kjeza (Juventus), Stefan El Šaravi (Roma), Rikardo Orsolini (Bolonja), Đakomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegi (Đenova), Đanluka Skamaka (Atalanta), Matija Zakanji (Lacio)

(MONDO)

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:26
Gol Dušana Vlahovića za Juventus
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC