• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća čistka u istoriji Bajerna! Hoće da oteraju sedam startera, traže više od 300 miliona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bajern sprema najveću čistku u istoriji kluba ovog ljeta.

 Sedam igrača odlazi iz Bajerna Izvor: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Bajern je prvi put poslije 11 godina ostao bez titule u Njemačkoj, a to znači samo jedno - ovog ljeta čeka ih ozbiljna rekonstrukcija. Počinje se naravno od trenera i dugo su tražili nasljednika Tomasu Tuhelu, pošto su ih redom svi odbijali, ali kada bude potpisan ugovor sa Vensanom Kompanijem - počinje operacija "čistka".

Zajedno sa Tuhelom iz Bajerna će "letjeti" čak sedam velikih zvijezda. Neki zbog nezadovoljstva i širenja loše energije, drugi zbog nedovoljno dobrih igara... Njemački tabloid "Bild" nabrojao je i da je njihova vrijednost oko 340 miliona evra, što će omogućiti i da na neki način reinvestiraju u nove fudbalere: "Uprava Bajerna će krenuti u sveobuhvatnu obnovu i čišćenje tima čim je preuzme novi trener. Bajernu je neophodna velika čistka kako bi došao do novca za pojačanja", prenosi se.

Iz kluba idu Serž Gnabri (28) i Kingsli Koman (27) koji su prečesto povrijeđeni i ne opravdavaju ogromnu platu koju imaju (obojica oko 20 miliona evra), a za njima ide i Džošua Kimih (29). Jedan od kapitena, ali istovremeno i jedan od težih karaktera, koji se gotovo sa svakim trenerom sukobio oko taktike i insistirao je da igra na mjestu zadnjeg veznog, a ne beka.

Očekuje se odlazak i Leona Gorecke (29) koji sve više ima problema sa povredama, a sve manje poštovanja u njemačkom fudbalu jer ga je pred EURO2024 otpisao i selektor "pancera" Julijan Nagelsman. Zbog loših igara mogli bi da odu još i Dajot Upamekano (25) i Nusair Mazraui (26), dok je Alfonso Dejvis "precrtan" zbog toga što je nezadovoljan u klubu i želi da karijeru nastavi u Real Madridu.

Već se spominje da bi njega mogao da zamijeni Teo Ernandez iz Milana, koji bi se pridružio bratu Luki na "Alijanc areni", dok su od potencijalnih zamjena u planu još i Frenki de Jong iz Barselone i Dani Olmo iz Lajpciga. Ipak, neće biti lako zamijeniti pomenute fudbalere pošto se radi o praktično sedam startera...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC