• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolji od Anrija, Benzeme i Mbapea, a sad se povlači: Došao tiho i postao najbolji ikada, nakon Eura odlazi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Olivije Žiru je odlučio da je dosta!

 Olivije Žiru završava reprezentativnu karijeru poslije Evropskog prvenstva Izvor: Alize DALLY / Sipa Press / Profimedia

Gotovo je, najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Francuske završava reprezentativnu karijeru nakon Eura 2024. godine u Njemačkoj! Ne, to nije Antoan Grizman, a i Kilijan Mbape je mlad da bi se povlačio, mada jeste "odjavio" olimpijsku selekciju za ovo ljeto. Tjeri Anri se povukao još 2010. i odavno ne igra fudbal, a Mišel Platini nije ni blizu prvog meta. karim Benzema je mnogo odsustvovao iz nacionalnog tima, tako da je riječ o Olivijeu Žiruu!

Sjajni napadač Milana koji se ovog ljeta seli u MLS je od 2011. u nacionalnom timu i na 131 meču je dao 57 golova! Ima bolji odnos golova po meču od Anrija, Grizmana, Benzeme, tu je negde sa Trezegeom, mnogo je bolji od Zidana, Fontena, Papena... Sa 131 nastupom je treći u istoriji nacionalnog tima ispred Grizmana i Anrija, a iza Lilijana Tirama i Uga Ljorisa koje će teško dostići. Ipak, ostaće zauvijek legenda!

Ponikao u Grenoblu, igrao je za Istr i Tur i tek je u Monpeljeu u sezoni 11/12 izbio u prvi plan i debitovao je za nacionalni tim. Poslije u godinama kada je igrao za Arsenal, Čelsi i Milan je u strašnoj konkurenciji u napadu Francuske uspjevao da opstane i sa 37 godina je i dalje nezamjenljiv. Osvojio je zlato i srebro na Mundijalima, jednu Ligu nacija i srebro sa Eura 2016. godine. Didije Dešan će ga sigurno povesti na Euro i onda će na kraju turnira njegovoj karijeri biti kraj. A sigurno će do tada popraviti svoj rekord od 57 golova za Francusku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC