• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pravi "generalku" tokom ljeta! Milojević sve mijenja pred Ligu šampiona - dvojica se oprostili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda će tokom ljeta morati da napravi ogromne promjene u posljednjoj liniji, pošto odlaze Dragović i Milunović.

 Crvena zvezda mijenja tim tokom ljeta Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su šampionsku titulu, zatim osvojili i Kup Srbije protiv Vojvodine na stadionu u Loznici, a sada je vrijeme da se misli o predstojećem prelaznom roku i izazovima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crveno-bijeli imaju još jedan meč do kraja sezone - utakmicu protiv Čukaričkog na kojoj slave titulu - a zatim će morati da se okrenu i pogledaju ka tržištu. Tamo će se tražiti potpuni remont odbrane!

Za samo dva dana saznali smo tri veoma važne vijesti kada su u pitanju štoperi Crvene zvezde. Talentovani Naser Điga otkupljen je od Bazela koji ga je pozajmio Zvezdi na početku sezone, dok daleko iskusniji Aleksandar Dragović i Nemanja Milunović napuštaju klub na kraju sezone. To znači da će crveno-bijeli za nekoliko dana ostati samo sa trojicom seniora na štoperskim pozicijama - pored pomenutog Đige biće tu Uroš Spajić i pomalo zaboravljeni Miloš Degenek.

Upravo je pored Degenekovog imena najveći znak pitanja jer je on  propustio gotovo čitavu sezonu i nije poznato kada bi mogao da se vrati u takmičarski ritam. Povratnik u redove Crvene zvezde bio je velika želja izraelskog stručnjaka Baraka Bahara, ali je nakon greške protiv Voždovca potpuno izgubio povjerenje trenera. nije mogao da se nametne ni kao štoper, ni kao desni bek, a zatim se dogodila i teška povreda zbog koje je završio sezonu.

ZVEZDA VJERUJE U MILOŠA?

Prvi mandat Vladana Milojevića možda i najviše "obojio" je meč protiv RB Salcburga na gostujućem terenu, gdje je Miloš Degenek postao jedan od omiljenih igrača svakgo navijača. Ali... Prošlo je mnogo godina od te noći u kojoj je mjesečina obasjavala grad i prelijepi stadion austrijskog kluba. U međuvremenu je Miloš Degenek odlazio i vraćao se, ali i teško povrijedio pa je pitanje da li ga "vrijedi čekati".

Izvor: MN PRESS

Stare zasluge često ne mogu da budu argument u profesionalnom fudbalu, a Zvezda svakako nema luksuz da joj Miloš Degenek bude treći izbor na štoperskoj poziciji. Vjerovatno ni četvrti, možda tek peti, ukoliko bi on na to pristao. Moguć je i novi rastanak Crvene zvezde i Miloša Degeneka, ukoliko se ne poklope planovi za narednu sezonu crveno-bijelih i dugogodišnjeg reprezentativca Australije.

NA KOGA ZVEZDA RAČUNA?

Za sada, sigurni u igračkom kadru za novu sezonu su Uroš Spajić i Naser Điga. Spoajić se u potpunosti oporavio od povrede koja ga je mučila prethodne godine, a tokom proljećnog dijela sezone se i vratio na prepoznatljiv nivo. U odsustvu Aleksandra Dragovića ponio je i kapitensku traku, koja mu je dodatno pomogla da izgradi samopouzdanje. U svakom izlasku na teren sa trakom oko ruke Zvezdino dijete na mjestu štopera pokazivalo je koliko mu znače crveno-bijele boje, pa je danas daleko bitniji nego što je bio u mandatu Baraka Bahara.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Sa druge strane, Naser Điga je veću ulogu imao kod Izraelca, ali je zadovoljio i ukus Vladana Milojevića. Već kada je dobio srpski pasoš postalo je jasno da Zvezda dugoročno računa na njega, pa nije bilo iznenađenje kada je javila Bazelu da će ga otkupiti za 2,2 miliona evra. Reprezentativac Burkine Faso biće jedan od aduta Zvezde, a zbog godina i fizičkih predispozicija vjerovatno i kandidat da u nekom od narednih prelaznih rokova napuni kasu kluba.  

Pretpostavlja se da će ulogu u prvom timu imati i Veljko Milosavljević, koji je u dosadašnjem toku sezone odigrao dva meča za seniorski tim crveno-bijelih u Kupu Srbije. Jedan od najtalentovanijih igrača u Zvezdinoj školi ove sezone je imao priliku da igra Ligu šampiona za omladince sa crveno-bijelima, a već od narednog leta mogao bi da bude prvotimac u timu Vladana Milojevića.

ŠTA JOŠ TREBA ZVEZDI?

Spajiću i Đigi neophodna je pomoć i to daleko veća nego što mogu da ponude Degenek i Milosavljević, pa neće biti iznenađenje ukoliko tokom letnjeg prelaznog roka crveno-bijeli angažuju čak dvojicu centralnih defanzivaca. Zvezdu u narednoj sezoni očekuje borba za grupnu fazu Lige šampiona koja će se igrati u novom formatu - sa čak osam mečeva - pa je jasno da i igrački kadar mora biti nešto širi nego do sada.

Kao jedna od opcija odmah se pojavio nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Babić, dok bi od domaćih fudbalera mogao da bude zanimljiv još jedan igrač sa spiska selektora Dragana Stojkovića Piksija. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde i reprezentativac sa šireg spiska za EURO 2024 Nemanja Stojić blistao je u dresu TSC-a kod Žarka Lazetića, a eventualni prelazak na Marakanu bio bi mu ogroman iskorak u karijeri.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se već dugo interesuje i za reprezentativca Slovenije koji bi na Evropskom prvenstvu mogao da igra protiv Srbije. Defanzivac Sočija Vanja Drkušić bio je na radaru crveno-bijelih i u prethodnim prelaznim rokovima, a nema sumnje da bi bio kvalitetno pojačanje - dostojno Lige šampiona. Ipak, on bi da sačeka kraj Evropskog prvenstva pa da odluči o ponudama, a pitanje je da li Zvezda može da čeka da se čitav posao toliko oduži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC