• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Palama odahnuli: Romanija i naredne sezone član prvoligaškog društva

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Paljani su sezonu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske okončali na 16. mjestu koje vodi u baraž, ali doigravanja za opstanak u društvu najboljih neće biti.

 FK Romanija Pale Izvor: Promo/FK Romanija Pale

Regularni dio sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske okončan je prije sedam dana. Iz prvoligaškog društva ispali su Omarska i Alfa Modriča, dok je bilo planirano da se u baražu za opstanak u društvu najboljih bore ekipe koje su prvenstvo završile na 16. i 17. mjestu protiv drugoplasiranih ekipa iz drugih liga RS, Istok i Zapad.

Ipak, zbog odustajanja Proletera iz Dvorova (vicešampion Druge lige RS, Istok) i Crnog vrha iz Jaružana (vicešampion Druge lige RS, Zapad), u najvišem rangu fudbala Srpske ostaće Romanija (Pale) i Borac (Kozarska Dubica).

Dok se Proleter oglasio i zvanično potvrdio da neće igrati baraž, očekuje se zvanična potvrda otkazivanja i druge utakmice između Borca i Crnog vrha. Poslije odustajanja tima iz Dvorova, u Romaniji su mogli da odahnu, jer će se i dogodine na Palama igrati prvoligaški fudbal.

"Prvoligaški fudbal će se i naredne sezone igrati u Palama. Romanija je spletom čudnih rezultata u posljednjem kolu proteklu sezonu završila na 16. poziciji koja vodi u baraž sa drugoplasiranom ekipom Druge lige Republike Srpske, grupa Istok. Ipak, dvomeča sa Proleterom neće biti. Klub iz Dvorova je odustao od baraža, pa se naša ekipa može okrenuti planovima za naredno prvenstvo i kvalitetno iskoristiti ovo ljeto kako bi što spremniji ušli u narednu sezonu. Tako ćemo ponovo u Palama imati priliku gledati najkvalitetniji fudbal u Republici Srpskoj",poručili su Paljani.

Podsjetimo, novi članovi m:tel Prve lige Republike Srpske su Zvijezda 09 (ispali iz Premijer lige BiH), Sloga, Trn (šampion Druge lige RS, Zapad) i Drina HE, Višegrad (šampion Druge lige RS, Istok).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC