• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 njemacka skotska uzivo prenos otvaranje euro 2024 livestream
 njemacka skotska uzivo prenos otvaranje euro 2024 livestream

Njemačka krenula po titulu na EURO 2024! "Petarda" slomila Škote!

Domaćin razbio Škote na početku turnira, a u drugom poluvremenu mogao i da odmori najbitnije igrače.

 njemacka skotska uzivo prenos otvaranje euro 2024 livestream Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Fudbalska reprezentacija Njemačke silovito je počela Evropsko prvenstvo - u prvoj utakmici turnira čiji je domaćin deklasirala je Škotsku (5:1), koja nijednim potezom na meču nije prikazala da joj je mjesto među najboljim evropskim selekcijama. Nijemci su već poslije deset minuta imali prednost zahvaljujući Florijanu Vircu, još deset minuta kasnije pogodio je Džamal Musijala, a samo je VAR spasao Škote da u 25. minutu ne budu na još većim mukama kada je Klemon Tupan pokazao na bijelu tačku.

Taj faul nad Musijalom "izvučen" je napolje, ali je Škotska upala u nove probleme u nadoknadi prvog dijela. Defanzivac Rajan Porteus opasno je startovao u kaznenom prostoru, a Ilkaj Gundogan dugo je ostao da leži. Francuski arbitar nije vidio kontakt, njegove kolege jesu, pa je nakon prijedloga da pogleda usporeni snimak glavni sudija pokazao i na bijelu tačku i crveni karton. Pogodio je Kai Haverc, za ogromnih 3:0 pred pauzu.

U nastavku meča Njemačka je spustila tempo, a mrežu rivala pogađali su samo rezervisti. Prvo Niklas Filkrug, maestralnim udarcem sa oko 15 metara udaljenosti, a zatim i Emre Džan, kada su Škoti već pokušavali da zaborave da su igrali meč u Minhenu večeras. Između ta dva gola vidjeli smo i kako mrežu trese Antonio Ridiger, ali je on savladao Manuela Nojera koji je samo nemoćno gledao njegov trzaj glavom.

Ubjedljiviju pobjedu Njemačke spriječila je VAR tehnologija poništenim golom Filkruga, a i reprezentativci domaće selekcije su se ispromašivali u nekoliko izglednih prilika. Da su u nastavku meča željeli da igraju u ritmu iz prvog dijela, ovaj trijumf vjerovatno bi bio među najubjedljivijima kada je istorija Evropskih prvenstava u pitanju.

22:55

KRAJ UTAKMICE - 5:1!

Fudbalska reprezentacija Njemačke trijumfalno je počela turnir čiji je domaćin, na otvaranju Evropskog prvenstva u fudbalu savladali su Škotsku (5:1), uz postignut autogol, jedan poništen pogodak i još nekoliko odličnih prilika iz kojih nisu zatresli mrežu. Pogledajte kako je večeras bilo u Minhenu:

22:55

90+3 - GOL, Džan!

Još jedan rezervista u dresu Njemačke, ovog puta emre Džan, uspjeva da postigne gol na otvaranju Evropskog prvenstva. On je 26. igrač tima koji je pozvan na turnir, nakon što se saznalo da Aleksandar Pavlović neće moći da nastupi. Ogromnih 5:1 za Njemačku!

22:48

87. minut - AUTOGOL, Ridiger!

Njemačka je razbila Škotsku, mogla je da postigne i sedam-osam golova večeras, ali na kraju su se Škoti upisali na semafor. Loše je intervenisao Antonio Ridiger, a nakon trzaja glavom štopera potpuno nemoćan bio je Manuel Nojer. Eto malo slavlja za navijače Škotske kojima po brojnosti u Njemačkoj samo domaći mogu da pariraju.

22:42
Izvor: EPA-EFE/RONALD WITTEK
22:37

76. minut - Nema gola!

Uspeo je golman Škotske da odbrani prvi udarac nemačkog napadača, ali je golgeter dobio novu šansu i sa gol-linije je loptu poslao u mrežu. Na njegovu žalost, dosuđen je ofsajd i neće biti priznat peti gol Nemačke!

22:29

68. minut - GOL, Filkrug!

Spektakularan pogodak napadača koji je pre samo nekoliko minuta zamenio Haverca. Maestralno je pogodio u gornji ugao gola Škotske, preciznim udarcem sa oko 15 metara udaljenosti.

22:19

58. minut - Velika šansa!

Duže nego što smo očekivali čekali smo prvu šansu u nastavku meča. Florijan Virc sačekao je loptu na drugoj stativi, ali je njegov udarac otišao preko gola.

22:06

46. minut - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo meča Nemačke i Škotske, na otvaranju Evropskog prvenstva.

21:52

POLUVRIJEME - 3:0!

Samo jedan tim igrao je fudbal u prvih 45 minuta na EURO 2024! Nijemci su se od prvog minuta rastrčali, a preko Florijana Virca, Džamala Musijale i Kaija Haverca stigli su do tri gola prednosti. U nastavku meča neće imati nikakvih problema da utakmicu privedu kraju, jer će imati i igrača više na terenu!

Izvor: EPA-EFE/RONALD WITTEK
21:48

45+1 - GOL, Haverc!

Krenuo je, zastao, sačekao golmana da padne i onda pogodio fudbaler Arsenala Kai Haverc. Nemci su odigrali spektakularno poluvreme u Minhenu, imaju tri gola prednosti i igrača više, pa ova noć liči na košmar za Škote!

21:47

44. minut - Penal i crveni karton!

Opasan start Rajana Porteusa nad Gundoganom, na ivici peterca, u ozbiljnoj šansi za Nemačku sudija Tupan nije primetio... Ali, opet su tu bile njegove kolege iz VAR sobe, koje su promenile odluku! Pozvali su ga da pogleda snimak, a zatim je Francuz pokazao na belu tačku i defanzivcu Škote saopštio da ostatak meča odgleda iz svlačionice.

21:41
Izvor: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
21:33

31. minut - Prvi žuti karton!

Francuski arbitar je još jednom autoritativno doneo odluku, ovog puta je fudbaleru Bajera Andrihu pokazao opomentu zbog prekršaja na Mektominajem iz Mančester junajteda.

21:29

26. minut - Nema penala!

Pomogla je Škotima VAR soba ovog puta - faul koji je napravljen nad Musijalom "izvukli" su van kaznenog prostora, pa će ovo uemsto penala biti samo slobodan udarac. Naravno, prekid sa ivice kaznenog prostora itekako je opasan kada u timu ima veliki broj majstora, što je u ovoj situaciji i slučaj sa Nemcima.

21:27

25. minut - Penal za Njemačku!

Klermon Tupan nije imao nikakvu dilemu nakon prekršaja nad Musijalom, a ukoliko VAR ne promeni odluku ovo će biti samo nastavak košmarne noći za Škote.

21:22

19. minut - GOL, Musijala!

Možda se malo Musijala i uvredio jer smo rekli da je Virc talentovaniji, pa je rešio da nas razuveri. Nakon odlične akcije u kojoj je Kai Havrec odvukao odbranu na levu stranu, Musijala je sa centralne pozicije loptu poslao pod prečku, za ogromnih 2:0!

Izvor: EPA-EFE/RONALD WITTEK
21:13

11. minut - GOL, Virc!

Najtalentovaniji nemački i jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi strelac je prvog gola na Evropskom prvenstvu u fudbalu - ostao je Florijan Virc na ivici kaznenog prostora i pogodio, iako je Agnus Gan bio blizu da zaustavi njegov udarac.

Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA
21:12

10. minut - Potpuna kontrola!

Nemci su od prvog minuta preuzeli incijativu, lopta je u njihovim nogama, a sada samo traže najbolji način da ugroze Škotsku. Gotovo konstantno su na polovini terena kojji pripada Škotskoj svi igrači oba tima.

21:02

1. minut - Počinjemo!

Srećno svima, igra se EURO 2024!

20:55

Muškarci upali u hotel Srbije!

Neverovatna situacija u Augzburgu, gde su muškarci uhapšeni nakon upada u hotel gde su smešteni reprezentativci Srbije. Njih trojica su se neovlašćeno kretali, ali su jedinice koje motre na reprezentativce reagovale u pravom trenutku!

20:45

Javio se Milutin!

Naš kolega Milutin Vujičić je na licu mesta, pa smo dobili informacije kakva je atmosfera u Minhenu. Već je bio ispred stadiona, ali i na Marijen Placu, pa nam je preneo informacije o pijanim navijačima i zajedničkom vređanju Engleza.

20:35

Znate raspored?

Trebalo bi da su do sada svi naučili kad Srbija igra svoje mečeve grupne faze, ali ukoliko vam je potrebna pomoć, tu smo! Pripremili smo vam na jednom mestu raspored svih mečeva u svih šest grupa Evropskog prvenstva, pa je dobro da ovaj vodič imate uz sebe da nešto ne biste propustili.

20:25

Kakav je to igrač...

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prisetio se kako je izgledalo prethodno učešće naše reprezentacije. Tada se dogodila i jedna čuvena scena!

20:15

Atmosfera na ulicama!

Pogledajte kako je u Minhenu:

20:05

Rezervisti:

Na klupi za rezervne igrače su sledeći fudbaleri.

Nemačka: Bauman, Ter Štegen, Raum, Gros, Filkrug, Fuhrič, Miler, Bejer, Šloterbek, Anton, Sane, Henrih, Koh, Džan, Undav

Škotska: Keli, Klark, Henli, Šenkland, Gilmor, Kuper, Armstrong, Morgan, Konvej, Džek, Mekkrori, Meklin, Tejlor, Forest, Mekena

20:00

Sastavi!

Nemačka: Nojer - Kimih, Ta, Ridiger, Mitelštet - Kros, Andrih - Musijala, Gundogan, Virs - Haverc

Škotska: Gan - Handri, Porteus, Tirni - Ralston, Mekgregor, Mektominaj, Robertson -  Mekgin, Kristi - Adams

19:55

Škoti su dobro raspoloženi!

Pogledajte

00:14
Škoti prekidaju intervju
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
19:45

Ovako je na ulicama!

Pogledajte

00:38
Atmosfera u Minhenu
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
19:35

Dobro veče!

Fudbalske reprezentacije Nemačke i Škotske otvoriće Evropsko prvenstvo, utakmicom na stadionu Bajerna u Minhenu.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos susreta, uz napomenu da će naš novinar Milutin Vujičić biti na licu mesta ovom prilikom.

UKRATKO

  • Otvaranje EURO 2024
  • Njemačka - Škotska
  • Jedini meč danas
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije