• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija Engleska 0:1 Dragan Stojković konferencija za medije EURO 2024
 Srbija Engleska 0:1 Dragan Stojković konferencija za medije EURO 2024

"Teško mi je palo, a jedno najteže!" Piksi samo gledao u jednu tačku: Ma, kakva euforija!

Selektor Srbije neće moći da tako lako izbriše iz pamćenja poraz od Engleske uprkos hrabroj igri "orlova".

 Srbija Engleska 0:1 Dragan Stojković konferencija za medije EURO 2024 Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom je počela učešće na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras u Gelzenkirhenu izgubila od Engleske sa 1:0 (1:0). Fudbaleri Srbije odigrali su dobru utakmicu protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje titule i pogotovo u drugom poluvremenu vršili su konstantan pritisak na protivnika, ali nisu uspjeli da osvoje bar jedan bod.

Odlučila je jedna neopreznost srpske odbrane u 13. minutu, kada je Bukajo Saka prošao po desnom krilu i uspio da centrira, a niko od fudbalera Srbije nije obratio pažnju na Džuda Belingema, koji je iz pozadine pretčao tridesetak metara, ušao u šesnaesterac, lako naskočio Andriju Živkovića i glavom neodbranjivo šutirao.

Utisak je da su izabranici Dragana Stojkovića večeras mogli da izbjegnu poraz jer ne samo da su pružili snažan otpor favorizovanim Englezima, već su u pojedinim dijelovima utakmice bili i bolji, ali nisu uspjeli da pronađu način da savladaju Džodrana Pikforda.

I pogled na statistiku ukazuje da su srpski igrači bili ravnopravni jer je posjed lopte bio 50:50, uputili su srpski igrači šest šuteva kao golu, koliko i Engleska, a u poslednjih petnaestak minuta odnos u posjedu lopte bio je 65:35 odsto u korist Srbije. Bila je ovo prva utakmica koju je reprezentacija Srbije odigrala na prvenstvima Evrope pod svojim imenom i velika je šteta što je u nju ušla pomalo bojažljivo, što je iskusan i kvalitetan tim, kakav je engleski, znao da iskoristi i da postigne gol, koji je, kako se ispostavilo, odlučio pobjednika.

Za pohvalu je što su fudbaleri Srbije svih 90 minuta odigrali maksimalno koncentrisano, uspjeli su da zaustave najboljeg strijelca u selekciji Engleske Harija Kejna, koji je samo jednom šutirao, ali je Rajković izvanredno intervenisao. Šteta je što dobro izdanje tima nije krunisano osvajanjem jednog boda, ali šanse za prolazak u osminu finala i dalje postoje, pogotovo ako u duelima protiv Danske i Slovenije Srbija ponovi ovakvu igru.

Srbija drugi meč na Evropskom šampionatu igra 20. juna protiv Slovenije, koja je danas protiv Danske odigrala neriješeno 1:1.

23:28

Euforija?

"Ma, kakva euforija. Pozdrav svima u studiju, ali nisam zadovoljan jer smo izgubili. Vratiće se, nema veze, imamo mi veliko srce, vratićemo se ponovo", dodao je Piksi za kraj.

23:27

"Cilj Srbije ostaje isti"

"Cilj ostaje druga faza i činićemo sve da dođemo do nje. Rekao sam to i pre polaska, da želimo da vidimo Srbiju u drugom krugu i uradićemo sve da dođemo do tog cilja. Rezultat neće ništa tu promeniti, ali nismo nagrađeni za pokazano, takav utisak nosim. To je taj stil igre koji želim da forsiramo, vidite da sa trojicom pozadi nema nikakvih problema, možete da se nosite pozadi, Saka, Kejn, Foden... Kada ste fokusirani i spremni na ono što treba da radite, nema problema", dodao je Stojković.

23:26

"Teško mi je pao ovaj poraz"

"Težak mi je ovo poraz, teško mi je pao, jer sam znao da možemo daleko, daleko bolje rezultatski da prođemo večeras, ali to je fudbal. Pisaće se negde '1:0' i to je to, to mi teško pada. Deo trenerskog posla je to i morate tako da prihvatite", rekao je Stojković.

23:25

"Svi koji vole Srbije mogu da budu ponosni"

"Mnogi će pitati zašto Tadić nije počeo, želeo sam ga sa svežim nogama i to je razlog. Odigrali smo vrlo kvalitetnu utakmicu i na kraju krajeva, nemamo čega da se stidimo. Nema razloga za bilo koju vrstu tog osećaja. To je fudbal, treba podići glavu, dobro analizirati šta se dešavalo u ovih 90 i nešto minuta i ući spremno u sledeću utakmicu. To je naš plan"

"Najbolja stvar koju sam video je karakter igrača, nisu se predavali i moramo tim izmenama da osvojimo tu loptu, da bude u našim nogama, da ih nateramo da se brane. Mislim da smo uspeli u tome. Protok i posed lopte bili su izvanredni, falilo je zaista malo. Stil igre koji je Srbija pokazala može učiniti ponosnim sve ljude koji vole Srbiju. Nismo pokazivali veliki respekt, iako je to moćna ekipa, sa mnogo talenta"

23:23

Piksi iskren: O čemu razmišljam?

"Razmišljam kako nismo pobedili. Došli smo u Gelzenkirhen da pobedimo Englesku, veliki tim. Frustracija je znak da mi nije svejedno. Da mi je svejedno, ne bi bilo dobro. Nije mi žao, ali mi je krivo da posle kvalitetne igre i vrlo hrabre igre nismo nagrađeni bar bodom. Idemo dalje, glavu gore i čekamo drugu šansu", kazao je selektor za Radio-televiziju Srbije.

Izvor: RTS Screenshot

23:21

Ocene fudbalera Srbije

Pročitajte kako je reporter MONDA na stadionu video igru naših fudbalera - ovo su ocene fudbalera Srbije protiv Engleske

23:20

Piksi se oglasio!

"Frustriranost postoji kad izgubite, to nije bio plan, plan je bio da pobedimo. Odigrali smo hrabro, delovali smo moćno na terenu, nismo se uplašili osim u tih 15 minuta, kada smo svesno dali loptu Englezima, stajali dobro u defanzivnoj zoni, ali su i promene u drugih 45 minuta doprinele mirnoći, da dobijemo pas-igru i da nateramo Engleze da se brabnimo. Treba da budemoi ponosni na ono što smo prikazali, osim što je rezultat negativan, ali šta da radimo, idemo dalje. To je život, nema čega da se stidimo, naša ekipa može dosta toga, to ćemo na sledećoj utakmici pokazali".

Da li je Dušan Tadić prinudno počeo kao rezerva? "To je bio deo taktike", rekao je Stojković.

23:00

Šteta!

Srbija je izgubila od Engleske, a mogli smo bar do remija! 

22:55

Dobro došli u tekstualni prenos

Reprezentacija Srbije izgubila je od Engleske u prvom meču Evropskog prvenstva u Nemačkoj (0:1), mada će ostati žal zbog dobre igre "orlova" posle lošeg početka meča. Džud Belingem kaznio je u prvih 15 minuta smušen start naše reprezentacije, koja je potom napravila korekcije u taktici, selektor Dragan Stojković pogodio je sa izmenama i dobio je agresivniju i konkretniju Srbiju, koja je do kraja pretila i naterala favorita da se brani. Nažalost, izjednačenje se nije dogodilo.

Na stadionu u Gelzenkirhenu fudbaleri Srbije pozdravili su navijače i otišli na odmor pred pripremu za četvrtak i za meč protiv Slovenije u Minhenu (15.00 časova).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije