• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal na meču Srbije koji niste vidjeli! Albanski provokator sa Kosova napravio haos - FSS reagovao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odmah stigla reakcija iz Fudbalskog saveza Srbije zbog ponašanja novinara.

 albanski novinar provocirao navijace srbije Izvor: X/valyy_rz/printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je takmičenje na Evropskom prvenstvu, a u prvom kolu zabilježen je poraz od Engleske (1:0). Jedini strelac na meču bio je Džud Belingem, a utakmica nije mogla da prođe bez incidenata - prvo tuče na ulicama Gelzenkirhena, a zatim i skandala koji je napravio albanski novinar na samom stadionu.

Reporter sa Kosova i Metohije Arlind Sadiku odlučio je da se "junači" na stadionu tokom utakmice koju je pratilo oko 13.000 srpskih navijača. On je u jednom trenutku, dok je bio okrenut ka tribini na kojoj su navijači reprezentacije Srbije, pokazao dvoglavog orla, znak kojim su u prošlosti albanski sportisti provocirali srpske.

Video koji je nastao tom prilikom ubrzo se raširio po društvenim mrežama, a Albanci slave herojski čin Sadikua, iako bi on mogao skupo da ga košta. Zbog provokacije koju je izveo i očiglednog manjka profesionalizma Fudbalski savez Srbije žalio se organizatoru Evropskog prvenstva na ponašanje novinara. Pogledajte detalj sa stadiona:

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Milan Vuković uputio je protestnu notu. U njoj se navodi da je Arlind Sadiku uvrijedio Srbiju i srpske navijače, a da je ponizio UEFA i novinarsku profesiju. Zbog toga se zahtijeva oduzimanje akreditaciju i novinaru koji je provocirao i mediju za koji radi. Takođe, Vuković je istakao da je provokacija očigledna i da nije potrebno da objašnjava zbog čega je pokrenuo inicijativu za oduzimanje akreditacije.

Podsjećamo, simbol "albanskog orla", odnosno šake spojene tako da izgledaju kao dvoglavi orao, na prethodnim mečevima Srbije i Švajcarske koristili su reprezentativci te zemlje Granit Džaka i Džerdan Šaćiri. Srbija je na posljednja dva Mundijala bila u istim grupama kao i Švajcarska, a mečevi su uvijek bili prepuni tenzija. Iako Srbija na Evropskom prvenstvu ove godine nije - i vjerovatno neće - ukrstila puteve sa Albanijom, opet su primjetne tenzije.

Albanski navijači napali su u nedjelju popodne grupu srpskih navijača koji su sjedili u bašti jednog kafića i ispijali pića nekoliko sati pred početak utakmice protiv Engleske. Prepad nije dugo potrajao, pa su navijači reprezentacije Srbije brutalno odgovorili i natjerali u bijeg po ulicama njemačkog grada svoje rivale.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

06:23
Dušan Tadić izjava posle Srbija Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC