• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Mbape
 Mbape

MBAPE SE BRUKAO, PRAVIO HAOS I PROVUKAO SE! Francuska drhtala, ali autogol presudio Austrijancima

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Trikolori" sačuvali tijesnu i teško izborenu pobjedu protiv Austrije, 1:0.

 Mbape Izvor: Nick Potts / PA Images / Profimedia
23:07

Ovako izgleda tabela Grupe D

  1. Holandija 3
  2. Francuska 3
  3. Poljska 0
  4. Austrija 0

Parovi 2. kola (21. jun):

Poljska - Austrija 18
Holandija - Francuska 21

22:57

GOTOVO JE, FRANCUSKA JE POBEDILA AUSTRIJU 1:0!

Autogolom austrijskog defanzivca Maksimilijana Vebera u 38. minutu, "trikolori" su pobedili i znojem natopili tri boda protiv hrabrih i upornih Austrijanaca. 

22:56

99' Drhte Francuzi u finišu

Lopta je prozujala kroz peterac "trikolora", Aleksandar Pras je gađao glavom, a Marko Arnautović nije uspeo da je sprovede u gol favorita. Biće korner za Austriju!

22:54

96' Obrukao se i Olivije Žiru!

Imao je šansu bolju od penala rezervista Francuske, ali je i on sve promašio, kao i Kilijan Embape početkom drugo dela meča!

22:47

Embape pravi haos - ušao je u teren i odmah seo!

Delovalo je da je izašao iz igre, a onda je Embape ušao nazad na teren dok se igralo na suprotnoj polovini, deluje - bez dozvole sudije. Seo je, a sudija mu je prišao i pokazao žuti karton.

22:46

89' Embepeu krenula krv!

Francuski napadač gađao je glavom i pritom udario licem čuvara nosem u leđa, pa mora da izađe sa terena da bi mogli da zaustave krvarenje. Umesto njega ulazi Žiru ili Fofana

22:44

Golman Majk Manjan spasava Francusku

Napadač Austrije Kristof Baumgartner snažno je utrčao u kazneni prostor i na ivici peterca brutalno udario Majka Manjana u sudaru, u pokušaju da ispred njega dohvati loptu. Još 10 minuta nade Austrijanaca da mogu da iznenade protivnika.

22:31

Ušao je i Marko!

Austrijski napadač i zvezda Intera Marko Arnautović ušao je u igru u 60. minutu umesto ofanzivca Frajburga, Mihaela Gregoriča. Austrijanci kreću po izjednačenje.

Izvor: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

22:13

55' KAKAV PROMAŠAJ EMBAPEA!

Pretrčao je čitavu polovinu terena u punom šprintu, izašao pred golmana Austrije, a onda promašio ceo gol kada su svi očekivali da ga da. Može se reći da se obrukao najbolji fudbaler Francuske.

22:07

50' Grizmanu krvava glava

Žestoko je udario francuski napadač u reklamu nakon što ga je jedan Austrijanac gurnuo sa terena. Morao je da izađe, da mu se ukaže pomoć i da mu obmotaju glavu, a čalma oko njegovog čela nije dugo izdržala kada se vratio na teren

21:39

38' GOL - FRANCUSKA VODI 1:0!

Austrijanac Maksimilijan Veber poslao je loptu u sopstvenu mrežu, nesrećnom reakcijom na centaršut sa desne strane. Samo nekoliko trenutaka posle ogromne šanse za Austrijance, Francuzi su poveli potpuno nejasnom reakcijom Vebera. Kilijan Embape je ubacio loptu u kazneni prostor, a onda je usledio ogroman kiks defanzivca.

21:13

Embape, pa Ernandez!

Francuska preti na početku meča, ali mreža Austrijanaca i posle 12 minuta ostaje netaknuta.

20:57

Marko Arnautović nije u sastavu Austrije

Ralf Ragnik odabrao je ovih 11: Penc - Poš, Danso, Vober, Mvene, Zajvald, Grilič, Lajmer, Sabicer, Baumgartner, Gregorič

20:54

Pakleno jak tim Francuza

Francuski hoće svoju prvi titulu prvaka Evrope od 2000. godine i selektor Didije Dešan izveo je na teren protiv Austrijanaca pakleno jak tim: Manjan - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez, Kante, Rabio, Dembele, Grizman, Tiram, Embape.

20:53

Francuzi misle o fudbalu i o izborima

U pripremi za večerašnji meč najbolji igrač Francuske Kilijan Embape izazvao je veliku buru pozivom zemljacima da na izborima glasaju protiv Marin Le Pen.

20:52

Tribine će naravno biti pune!

Austrijanci igraju svoje četvrto Evropsko prvenstvo i mnogi su iznenađeni zato što su prvi put na ovom turniru igrali 2008. godine. Ljubitelji fudbala u Srbiji sigurno znaju da je napadač Intera i as našeg porekla Marko Arnautović (35) deo Ragnikovog tima, kao i kapiten Marsel Sabicer iz Borusije Dortmund, vezista Bajerna Konrad Lajmer...

20:45

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice Austrija - Francuska

Večerašnji meč počinje u 21 čas u Dizeldorfu, gde će protiv aktuelnog vicešampiona sveta zaigrati tim koji bi mogao da bude jedno od potencijalnih iznenađenja. Igraju pod vođstvom selektora Ralfa Ragnika, bivšeg menadžera Mančester junajteda i trenera koji je nedavno odbio Bajern Minhen.

UKRATKO

  • KRAJ: Austrija - Francuska 1:0
  • Mbape promašio zicer, povredio se
  • Sudija mu dao žuti jer je ušao na teren
  • Austrijanci bili blizu izjednačenju
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije