• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta Hrvatima treba za osminu finala: Kalkulacije zavise od još jednog rezultata, ali je ovo sigurno

Reprezentacija Hrvatske koja je imala velike uspjehe na prethodnim takmičenjima može da ispadne već u prvoj fazi Evropskog prvenstva...

 Šta Hrvatskoj treba za osminu finala Eura Izvor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, drugo mjesto u Ligi nacija, a sada bi reprezentacija Hrvatske takmičenje na Evropskom prvenstvu mogla da završi već u grupnoj fazi. Poslije dva finala i dva velika uspjeha, mogao bi da se dogodi veliki neuspjeh. Jeste u pitanju "grupa smrti", ali se mnogo više očekivalo od pulena Zlatka Dalića u drugom meču protiv Albanije koji je završen remijem (2:2).

Ako je ubjedljiv poraz od Španije (3:0) bio (ne)očekivan, onda je neriješen rezultat sa Albancima svakako šok za mnoge. Umjesto bar tri boda, sada i Albanija i Hrvatska imaju po jedan bod i sada čekaju ishod meča između Španije i Italije. Obje selekcije imaju po tri boda i u zavisnosti od toga kako se taj meč završi biće poznato i šta tačno treba "kockastima" za prolaz. Ono što je jasno jeste da bez obzira na ishod tog duela "vatrenima" je potrebna pobjeda protiv Italije u posljednjem kolu.

Da pojasnimo dodatno. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od grupa prolazi direktno. Dakle, ukupno 12 selekcija iz šest grupa. Od preostalih timova četiri najbolje trećeplasirane selekcije idu dalje, dvije ispadaju. Male su šanse, praktično nemoguće, da tim koji ima samo dva boda može da bude među te četiri, sa tri boda je moguće, sa četiri je to manje-više garantovano.

Po trenutnoj situaciji ukoliko derbi grupe B bude završen remijem u četvrtak (21 čas), to će praktično značiti da Španci i Italijani idu dalje. Naravno, važna je i pozicija, zbog "ukrštanja", daljeg takmičenja i svega što slijedi. Posljednje kolo ove grupe igra se 24. juna, mečevi počinju u isto vrijeme (21 sat) i Hrvatska igra sa Italijom, a Albanija sa Španijom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC