• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedno pojačanje za Atalantu: Huan Kvadrado stigao u Bergamo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kolumbijac stiže kao slobodan igrač, nakon što mu je ugovor sa Interom istekao.

 Huan Kvadrado Izvor: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Huan Kvadrado prošle sezone osvojio je šampionsku titulu sa Interom, i naredne će nositi dres "nerazura", ali ne onih iz Milana, nego iz Bergama.

Kolumbijac je nakon isteka ugovora sa Interom odlučio da pređe u Atalantu, i to kao slobodan igrač. Šestostruki osvajač "skudeta" (osim sa Interom, pet puta bio šampion sa Juventusom) potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Atalantom.

"Atalanta BC sa zadovoljstvom objavljuje da će fudbaler Huan Giljermo Kvadrado Belo nositi crno-plavi dres u sezoni 2024/25, nakon što se pridružio klubu iz Bergama i potpisao jednogodišnji ugovor", navodi se u saopštenju "nerazura".

Od dolaska u Italiju prije 15 godina, Kvadrado je upisao 372 nastupa, 43 gola i 66 asistencija samo u Seriji A, a to je činio u dresu Udinezea, Lećea, Fiorentina, Juventusa i na kraju Intera.

Kvadrado je osim šest trofeja šampiona Italije osvojio i četiri Kupa Italije (svi sa Juventusom) i tri Superkupa Italije (dva sa Juventusom i jedan sa Interom). Takođe, tokom boravka u Čelsiju, u sezoni 2014/15, stigao je do dva pehara, šampiona Engleske i osvajača Liga kupa.

Za reprezentaciju Kolumbije upisao je 116 nastupa, a najveći uspjeh ostvario je 2016. i 2021. godine, kada je osvajao treće mjesto na Kopa Americi.

Prije Kvadrada, Atalantu su srpski internacionalac Lazar Samardžić, zatim Čarls de Ketelare, Mateo Retegi, Raul Belanova, Ben Godfri, Ibrahim Sulemana, Nikolo Zaniolo, Marko Brešanini...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC